Als je op zoek bent naar een makkelijk en snel ontbijtje, dan hoef je niet verder te zoeken! Overnight oats met banaan en speculoos maak je de avond van tevoren klaar. In de ochtend neem je het schaaltje uit de koelkast, voeg je wat toppings toe en klaar ben je! Je kunt eindeloos variëren met de smaken en ingrediënten, maar dit is mijn absolute favoriet.

Overnight oats

Overnight oats klinkt als heel wat, maar eigenlijk is het een ontzettend eenvoudig ontbijtje. Het is in principe niet meer dan havermout dat een nacht weekt in melk en yoghurt. Binnen tien minuten staat het in je koelkast. Het meeste werk zit in het prakken van de banaan. Daarna voeg je alle andere ingrediënten toe, roert het goed door elkaar en thats’s it! Ik vind zelf de combinatie van banaan met speculoos pasta erg lekker. De smaken zijn niet enorm overheersend, maar je proeft ze zeker. Een snufje kaneel maakt het helemaal af. Wil je nóg meer smaak? Kies dan voor yoghurt met een smaakje, bijvoorbeeld een variant met koffiesmaak of iets dergelijks!

Havermout

Omdat havermout zoveel goede eigenschappen heeft, gebruik ik het graag in mijn gerechten en recepten. Je kunt er eindeloos mee variëren. Er staat dan ook standaard een pak (of meer) havermout en havervlokken in mijn keukenkastje. Havermout en havervlokken vind je gewoon in alle supermarkten en het is lekker goedkoop. Tip: als je voor het schap staat, onderop staan de goedkopere verpakkingen. Deze zijn net zo goed als de duurdere varianten. Havermout heeft veel goede eigenschappen, zo bevat het veel vezels, vitamine B, mineralen en anti-oxidanten. Toch kun je er beter niet teveel van eten, maar dat geldt eigelijk voor alles.

Andere snelle ontbijtjes

Ben je net als ik groot fan van snelle ontbijtjes? Dan heb ik nog een paar lekkere tips voor je! Wat denk je van een ontbijt trifle van ananas, yoghurt en granola? Het ziet er vrolijk uit, is in een kwartiertje klaar en je kunt het makkelijk meenemen. Liever iets warms? Dan is een mugcake met banaan en pindakaas of een mugcake met chocolade en amandelen iets voor je! In 10 minuten ben je klaar en je hebt een feestelijk ontbijt. Want zeg nou zelf, waarom zou je niet met een mini taartje willen ontbijten? Tot slot kun je ook kiezen voor een bananasplit als ontbijt. In 10 minuutjes klaar en ook één groot feest op je bord!

Overnight oats met banaan en speculoos

Kooktijd 10 min Totale tijd 10 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Pel de banaan en prak deze, in een schaaltje, fijn met een vork.

  2. Voeg de melk, havermout, Griekse yoghurt, kaneel en speculoos pasta toe en roer goed door elkaar.

  3. Dek het schaaltje af met plastic folie en zet het een nachtje in de koelkast.

  4. De volgende ochtend kun je nog toppings toevoegen, zoals plakjes banaan, speculoos pasta en cacaonibs.

    Eet smakelijk!

Keywords: Melk, Yoghurt, Havermout, Speculoos, Banaan, Kaneel
Ingedeeld onder
Naar de inhoud springen