Print opties

Ontbijttaartje met gebakken peer

Ontbijttaartje met gebakken peer
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 min Kooktijd: 15 min Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Wat heb je nodig?
  • 125 gram havermout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 banaan
  • kaneel
  • koek- en speculaaskruiden
  • 2 peren
  • Griekse yoghurt
  • olie of boter
Aan de slag
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de kokosolie en prak de banaan.

  2. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan de havermout en strooi hier wat kaneel en koek- en speculaaskruiden bij. Roer goed door en meng vervolgens de geprakte banaan er door.

  3. Vet vier kleine quichevormen goed in en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

  4. Bak de havermoutbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodems na het bakken afkoelen.
    Snijd de peren in blokjes en bak deze in een klein beetje boter of olie.

  5. Vul de havermoutbodems met Griekse yoghurt en verdeel de gebakken peer er overheen.

    Eet smakelijk!

Keywords: Havermout, Kokos, Fruit, Yoghurt