Gezond ontbijten hoeft echt niet saai te zijn! Ik hou er van om te ontbijten met taart. Dat klinkt gek, maar als je onderstaande foto bekijkt dan zal je het vast begrijpen. 😉 Dit ontbijttaartje met gebakken peer kun je ook prima zelf maken zonder ‘s ochtends vroeg lang ik de keuken te hoeven staan. Als je de havermoutbodems de dag van te voren maakt, dan kun je de volgende ochtend snel genieten van je ontbijt! Wanneer staan ze bij jouw op tafel?

Ontbijttaartje met gebakken peer

Ik ben dol op ontbijttaartjes! Ontbijten met taart is wat mij betreft het allerleukst. Naast deze ontbijttaart maak ik ook graag een ontbijttaart met bosvruchten, appel-kaneel ontbijttaart en appeltaart ontbijtjes. Een tip van mij: deze ontbijttaarten kun je ook prima als nagerecht eten. De bodem van de taartjes wordt gemaakt van havermout, kruiden en kokosolie. Daaraan is een banaan toegevoegd om de bodem van een ontbijtaartje met gebakken peer wat zoeter te maken zonder extra suiker toe te voegen. Dat heeft het ontbijttaartje ook niet nodig omdat de gebakken peer al lekker zoet is. De peer wordt gebakken in een beetje boter of olie, ook zonder toegevoegd suiker. Ik ben sowieso gek op gebakken peer! Vroeger maakte mijn vader regelmatig broodjes gebakken peer in de oven. Heerlijk waren die! Mocht je daar benieuwd naar zijn, het recept van de broodjes gebakken peer staat ook op deze website.

Bewaren

De bodem van het ontbijttaartje met gebakken peer kun je prima van te voren al maken. Bewaar de bodems in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast, dan blijven ze zeker 2 tot 3 dagen goed. Gevuld met yoghurt en met gebakken peer, kun je ze het best dezelfde dag nog opeten. Je kunt ze in de ochtend maken en later opeten, bewaar ze dan goed afgedekt in de koelkast.

Ontbijttaartje met gebakken peer

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 25 minuten
Ontbijttaartje met gebakken peer
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de kokosolie en prak de banaan.

  2. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan de havermout en strooi hier wat kaneel en koek- en speculaaskruiden bij. Roer goed door en meng vervolgens de geprakte banaan er door.

  3. Vet vier kleine quichevormen goed in en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

  4. Bak de havermoutbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodems na het bakken afkoelen.
    Snijd de peren in blokjes en bak deze in een klein beetje boter of olie.

  5. Vul de havermoutbodems met Griekse yoghurt en verdeel de gebakken peer er overheen.

    Eet smakelijk!

Keywords: Havermout, Kokos, Fruit, Yoghurt
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud