Er is weinig dat mijn dag beter laat beginnen dan ontbijten met taart. Ik word daar direct heel vrolijk van! Het voordeel van deze ontbijttaart met bosvruchten is dat je ‘m binnen 20 minuten in de koelkast hebt staan en dat je er meerdere dagen van kunt eten. Een feestje op je bord dekt de lading wel denk ik! 🙂

Ontbijttaart met bosvruchten

Van deze ontbijttaart met bosvruchten word ik altijd heel blij! Ik vind ‘m leuk om te maken en een feestje om te eten. Ik ben sowieso dol op ontbijttaarten, groot en klein. Mijn favorieten, naast natuurlijk deze taart, zijn dit ontbijtaartje met appel, kaneel en speculaas en dit ontbijtaartje met gebakken peer. Zelf kies ik er altijd voor om een ontbijttaart een dag van te voren te maken, vaak in het weekend. Dan kan de taart de hele nacht opstijven in de koelkast en kan ik maandagochtend lekker en snel ontbijten.

Gelatine vervangen

Als je geen gebruik wilt maken van gelatine, dan kun je dat vervangen door agar agar. Agar agar is een veel sterker product dan gelatine. Het stijft sneller op, maar verliest ook sneller zijn kracht. Twee gram agar agar, één afgestreken theelepel, staat gelijk aan 6 blaadjes gelatine en bind zo’n 500 ml vloeistof. Voor onderstaand recept voor de ontbijttaart met bosvruchten is 2 gram agar agar niet voldoende, ik zou er zelf iets meer aan toevoegen.

Ontbijttaart bewaren

De ontbijtaart kun je ook invriezen om deze langer te bewaren. Dus mocht je de taart niet snel genoeg op kunnen of willen eten, dan is dat zeker een optie. Zorg er wel voor dat je het verse fruit dat je bovenop de taart legt, van de ontbijtaart afhaalt voor je het invriest. Verpak de ontbijttaart luchtdicht in een plastic zak of afgesloten bakje. In de vriezer blijft de ontbijtaart drie maanden goed. In de koelkast blijft de ontbijttaart met bosvruchten twee tot drie dagen goed.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

  2. Smelt de kokosolie in een steelpan. Roer er de agavesiroop, havermout en het havermoutmeel doorheen.

  3. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm hierna in de koelkast.

  4. Week de gelatineblaadjes in een laagje water tot ze slap geworden zijn en knijp ze uit.

  5. Verwarm 5 eetlepels water in een pannetje en laat de gelatine hier in oplossen. Roer vervolgens de kwark er door heen en zorg dat de gelatine en de kwark goed mengen.

  6. Verdeel de kwark over de havermoutbodem en laat de ontbijttaart een paar uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.

  7. Verdeel het fruit over de taart als je gaat ontbijten.

    Eet smakelijk!

Keywords: Havermout, Fruit, Kwark, Zoet

Share it on your social network

Ga naar de inhoud