Ik probeer per dag meer dan 300 gram gram groenten te eten. Dat lukt niet altijd in één maaltijd, dus verdeel ik het over twee of drie maaltijden en tussendoortjes. Deze lunch zat ook vol groenten, waardoor ik al een eind op weg was naar 300 gram! Deze omeletsushi was “a happy little accident” . Ik wist niet wat ik wilde eten, begon met het maken van een omelet en eindigde met sushi! Soms gebeurt het gewoon en heb je ineens iets heel lekkers gemaakt!

Zo lekker

Ik ben gek op omeletsushi, sushi en bijna alles wat daar op lijkt. Als ik bij een vriendin ga eten, bestellen we bijna altijd sushi. Het zaakje bij haar in de buurt maakt de allerlekkerste flamed salmon nigiri. Een blokje rijst met geflambeerde zalm en Japanse mayonaise. Te lekker! Ik heb ook eens een poging gewaagd om zelf sushi te maken van bloemkoolrijst. Dat was een fiasco, dus daar wordt niet meer over gesproken, haha. Toch vind ik zelfgemaakte sushi ook erg lekker. Ook sushitoast is een dikke aanrader, net als omeletsushi!

Omeletsushi

Sinds de eerste keer dat ik omeletsushi maakte, maak ik het regelmatig. Ik vind het een heerlijke lichte lunch en een hele fijne manier om extra groenten te eten. Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen. De truc om de sushi mooi te rollen is een heel dunne omelet. Hoe dunner, hoe makkelijk het rolt en hoe kleiner de kans dat het ei scheurt. Nadat je de rol gemaakt hebt, leg je het nog even in de koelkast zodat het opstijft en niet terugrolt. Naast dat het een goed lunchgerecht is, kun je de sushirolletjes ook maken als hapje. Bijvoorbeeld bij een brunch, voor een verjaardag of bij de borrel. Omeletsushi ziet er feestelijk uit en is makkelijk te eten. Of je dat nou met stokjes, een vork of met je handen doet, het kan allemaal.

Omeletsushi

Kooktijd 25 minuten Rusttijd 1 min Totale tijd 26 minuten
Stukjes opgerolde omeletsushi met komkommer, tomaat en sla
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Kluts de eieren in en kommetje door elkaar, voeg de melk, het gemberpoeder, zout en peper toe en meng het goed.

  2. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak van het eimengsel een dunne omelet.

  3. Beleg de omelet met de beenham en smeer hier wat roomkaas overheen. verdeel de sla en de spinazie er over heen.

  4. Snijd de snoeptomaatjes door de helft en de komkommer in reepjes en leg deze in de lengte over het midden van de omelet.

  5. Rol de omelet op en leg deze, verpakt in folie, een uurtje in de koelkast.

  6. Snijd de omelet voordat je deze gaat eten in stukjes en klaar is je "sushi"!

    Eet smakelijk!

  7. Tip: Deze "sushi" is heel lekker met een beetje sojasaus!

Keywords: Ei, Melk, Kruiden, Sla, Spinazie, Komkommer, Tomaat, Ham

Share it on your social network

Ga naar de inhoud