Vandaag deel ik een supersnel en makkelijk recept met je! Noedels met kip en groenten is één van mijn favorieten als ik niet veel tijd heb om te koken. De meeste tijd gaat zitten in het snijden van verse groenten, dus heb je écht heel weinig tijd kun je het gerecht nog sneller maken met een groentepakket. Wat wil je nog meer?

Noedels met kip en groenten

Als je gezond wilt eten en niet te lang in de keuken wilt staan, dan zijn noedels ideaal. Dan bedoel ik niet zo’n zakje of cup met instant noedels, maar de deegsliertjes an sich. Het enige dat je hoeft te doen is water koken en daar de noedels even in laten garen. Met een waterkoker of kokend waterkraan is dat een fluitje van een cent. Roerbak wat groenten uit een groentepakket en bak wat kip en je hebt een volwaardige maaltijd binnen een kwartier. Noedels met kip en groenten is denk ik het snelst te maken hoofdgerecht op deze website.

Voorgesneden groenten

Hoewel verse groenten goedkoper zijn dan voorverpakte groenten kost het wat meer tijd om het schoon te maken en te snijden. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld kool of wortel. Dan zijn voorverpakte gesneden groenten een uitkomst als je na een lange werkdag geen zin hebt om uitgebreid te koken. Eerlijk gezegd heb ik regelmatig voorverpakte groenten in huis. Voor een groentelasagne, groentequiche of noedels met kip en groenten bijvoorbeeld. Is een groentepakket gezond? Ja, een zak voorgesneden groente is net zo gezond als verse groenten. Het bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen. Ook groenten uit de diepvries zijn vaak net zo gezond. Controleer hiervoor het etiket vooral even. De ingrediëntenlijst zou één ingrediënt moeten bevatten: de groenten op de verpakking.

Bewaren

Heb je een restje noedels met kip en groenten over? Geen probleem, bewaar het gewoon in de koelkast. In een goed afgesloten bakje blijft het twee dagen houdbaar. Gekookte noedels kun je eventueel ook invriezen. Kook het dan 1 tot 2 minuten korter dan normaal en vries ze in in porties voor één persoon. Als je ze wilt eten, dan laat je ze ontdooien en verwarm je ze in de saus of kokend water.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 20 min Totale tijd 20 minuten Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de broccoli in roosjes, de courgette en kipfilet in blokjes en de prei in ringen. Pers de knoflook en snijd de gember fijn.

  2. Kook de broccoliroosjes 10 minuten kort. Giet een klein beetje olie in een hapjespan en verhit dit.

  3. Bak de knoflook en de gember even aan en voeg hier de kipfilet aan toe. Bak de kipfilet tot deze rondom dichtgeschroeid is.

  4. Voeg dan de courgette, broccoli en de prei toe.

  5. Verwarm in een klein pannetje de sesamolie en voeg de sojasaus, basterdsuiker en het water toe. Laat de suiker oplossen en breng het mengsel aan de kook.

  6. Voeg de bloem toe aan de saus, roer het goed door elkaar en laat het even indikken.

  7. Als de saus ingedikt is voeg je deze aan de kip en groenten toe. Roer het mengsel goed door elkaar en laat even kort koken.

  8. Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Als deze gaar zijn, is je gerecht klaar! Schep de kip, groenten en de noedels op een bord en bestrooi met wat sesamzaadjes.

    Eet smakelijk!

Keywords: Noedels, Kip, Broccoli, Prei, Courgette, Kip