Op Instagram heb ik een tijdje terug meegedaan aan een mug cake-challenge. De bedoeling was om een lekkere ontbijt cakeje te maken en het recept daarvan te delen. Taart en cakejes zijn  mijn absolute guilty pleasure wat betreft ontbijtjes, dus dat heb ik met liefde gedaan. Ik ben in de keuken aan de slag gegaan en deze heerlijke mug cake met chocolade en amandelen was het resultaat!

Mug cake met chocolade en amandelen

Dat ik gek ben op ontbijttaartjes, dat zal geen geheim meer zijn als je rondkijkt tussen de ontbijtrecepten. Van een ontbijtaartje met de smaak van appel en kaneel tot een ontbijttaart met bosvruchten. Sowieso is het ontbijt mijn favoriete maaltijd. Door veel mensen wordt het de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dan kun je er maar beter een feestje van maken! 😉 Bijvoorbeeld met fluffy pancakes, havermoutpap of een bananasplit. Mug cakes zijn ook erg geliefd, maar wat is het nou precies? Een mug cake is een cakeje dat je maakt in een beker (het Engelse woord voor een beker is mug).

Snel ontbijt

Je doet alle ingrediënten in een mok, roert het goed door en zet de mok in de magnetron. Binnen een paar minuten ben je klaar. Let er wel op dat er geen metalen randjes of print op je mok zitten. Het kan kortsluiting veroorzaken in de magnetron en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Omdat een mug cake zo snel en makkelijk te maken is, zou ik er één maken op het moment dat je het wilt eten. Als je een mug cake bewaart, dan droogt het snel uit en is het lang zo lekker niet meer. Daarbij, wat gaat er boven een warm cakeje? Lekker met een kop koffie of thee en je bent klaar om aan je dag te beginnen! Als je ook meteen wat fruit wilt eten bij je ontbijt, snijd dan een banaan in plakjes en leg deze op de mug cake.

Mug cake met chocolade en amandelen

Kooktijd 7 minuten Totale tijd 7 minuten
Een lekkere mug cake met chocolade en amandelen. Binnen 5 minuten ben je klaar om te genieten!
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Meng de speltmeel, havermout, zonnebloemolie, bakpoeder, het ei en de koek- en speculaaskruiden in een magnetronbestendige mok.

  2. Hak de amandelen en de chocolade klein en voeg een deel hiervan toe aan het mengsel in de mok.

  3. Plaats de mok 90 seconden in de magnetron op 750 watt.

  4. Haal daarna de mok uit de magnetron, leg er een schoteltje op en keer het allemaal in één keer om zodat de cake uit de mok, op het schoteltje valt.

  5. Bestrooi de warme mugcake zo snel mogelijk met de overige amandelen en de chocoloade, zodat deze nog smelt.

    Eet smakelijk!

Keywords: Chocolade, Meel, Ei, Amandelen, Kruiden, Havermout

Share it on your social network

Ga naar de inhoud