Ik ben gek op ijs! Ik heb niet echt een favoriete smaak, het hangt helemaal van mijn dag af. De ene dag vind ik fruitsmaken of yoghurtijs het lekkerst, andere dagen eet ik liever hazelnootijs, bastogne ijs of mokka ijs. Afgelopen Kerst maakte ik zelf bastogne ijs, zonder ijsmachine! Het was een absolute hit, net als dit drop ijs! Alle reden om nog een keer zelf aan de slag te gaan en ijs te maken. Dit keer mokka roomijs. 

Mokka roomijs

Mokka is een koffiesoort, vernoemd naar de stad Mokka in Jemen. Het smaakt een beetje zoet en een beetje bitter, naar koffie. Ik vind het heerlijk, je kunt mij echt heel blij maken met een mokkaschnitt. Wel gemaakt van room, niet van boter want dat vind ik iets te vettig en zonde van de smaak. Met Valentijnsdag maakte ik een cakerol gevuld met nutella en mokkaroom, voor mijn verjaardag tartelettes gevuld met mokka. Zo lekker! Het staat nog steeds op mijn lijstje om eens mokka-extract te maken zodat ik het altijd in huis heb!  

Makkelijk

Mokka roomijs maken zonder ijsmachine is super makkelijk!  Je hebt drie ingrediënten nodig: gecondenseerde melk, slagroom en oploskoffie. Verder heb je een kom, een mixer en een bak (geschikt voor de vriezer) om het ijs in te doen. Verder wat hazelnoten en mokkaboontjes als topping. Zelf bewaar ik het ijs altijd in een cakeblik. Dat neemt in mijn vriezer het minste ruimte in omdat de vriezer niet zo groot is. 

Bewaren

Zelfgemaakt mokka roomijs kun je heel goed bewaren, of het nou in een cakeblik zit of niet. Als je het ijs goed afdekt, dan blijft het tot twee maanden houdbaar. Ik denk alleen dat het tegen die tijd al lang op is. Voor je het ijs eet kun je er gehakte hazelnoten en mokkaboontjes overheen strooien. Of go crazy met slagroom en karamel erbij… Maak er je eigen feestje van en geniet!

Mokka roomijs

Kooktijd 15 minuten Rusttijd 8 uur Totale tijd 8 uren 15 minuten
Een schaaltje met twee bolletjes mokka roomijs met hazelnoten en mokkaboontjes
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 12 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Neem een kom en klop hierin de gecondenseerde melk, slagroom en oploskoffie op tot deze redelijk stijf is.

  2. Schenk het mengsel in een cakeblik, hak de hazelnoten grof en strooi deze er, met de mokkaboontjes, overheen en zet in de vriezer om op te stijven.

Keywords: Gecondenseerde melk, Slagroom, Koffie

Share it on your social network

Ga naar de inhoud