Afgelopen zaterdag vierde mijn man zijn 31e verjaardag, hoewel hij vrijdag al jarig was. Ik maak voor zijn verjaardag graag de taarten zelf, zoals eerder al een appeltaart. Vooraf had ik hem gevraagd welke taart hij zou willen eten. Op zich maakte hem dat niet veel uit zei hij, ik kreeg een carte blanche en mocht ik helemaal geen zin hebben om zelf een taart te maken dan zou hij er één bij de bakker halen. Toen ben ik aan het brainstormen gegaan en uiteindelijk kwam ik uit bij een mojito kwarktaart, zonder alcohol.

Mojito kwarktaart

Op zich drinken wij niet heel veel alcohol, maar Koen lust graag een biertje. Op vakantie drinken we graag mojito’s. Ook maken we die in de zomer regelmatig zelf, met én zonder alcohol. De keuze voor de smaak van de kwarktaart was dus vrij snel gemaakt. Maar hoe maak je er dan een taart van? De bodem van de mojito kwarktaart moest in ieder geval van bastogne koeken gemaakt worden want dat zijn Koen zijn favoriete koekjes. Voor het beslag kookte ik wat takjes munt in slagroom. De smaak is heel subtiel, je wilt natuurlijk niet het idee hebben dat je tandpasta eet. De rasp van limoen maakt het beslag lekker fris. Ook in de room komt de smaak van limoen terug door er limoensap aan toe te voegen. Ik heb in de hele taart ongeveer 35 gram poedersuiker verwerkt, verder is er geen extra suiker aan de taart toegevoegd. Dat is wat mij betreft helemaal niet nodig! Smaakt dit naar meer? Kijk dan ook even naar de witte chocolade cheesecakes met kruidnoten!

Kwarktaart bewaren

Vanwege de hoeveelheid werk heb ik de mojito kwarktaart de dag voorafgaand aan de verjaardag al gemaakt. Daarna heb ik ‘m in de koelkast gezet. In de koelkast blijft een kwarktaart ongeveer twee dagen goed. Wil je de taart langer bewaren, dan kun je de taart ook invriezen. Vries de taart, zonder garnering, in en verpak de kwarktaart luchtdicht. De mojito kwarktaart blijft ingevroren maximaal drie maanden goed. Staat de taart langer in de vriezer? Kijk, ruik en proef goed!

Mojito kwarktaart

Kooktijd 25 minuten Rusttijd 4 uur Totale tijd 4 uren 25 minuten
Mojito kwarktaart
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 12 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Ingrediënten bodem

Ingrediënten beslag

Ingrediënten room

Aan de slag

  1. Begin met het maken van de bodem en verkruimel de bastogne koeken tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje en meng daar de kruimels en het rum extract doorheen.

  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep het mengsel hierin. Verdeel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem af te laten koelen.

  3. Dan gaan we verder met het beslag. Schenk 400 ml room in een steelpan en voeg de takjes munt toe. Breng langzaam aan de kook en laat het vervolgens helemaal afkoelen voor je de takjes munt er uit haalt en de slagroom verwerkt.

  4. Rasp één van de limoenen en pers beide limoenen uit. Week de gelatine blaadjes in koud water tot ze slap zijn.

  5. Klop de afgekoelde slagroom lobbig met de poedersuiker. Voeg dan de kwark en limoenrasp toe en schep goed door elkaar.

  6. Breng het sap van de twee limoenen aan de kook en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Knijp ze wel eerst even goed uit. Schenk dan het sap bij de kwark en slagroom en meng er heel goed doorheen.

  7. Haal de bodem uit de koelkast en schenk het beslag er overheen. Zet dan terug in de koelkast en laat de taart minstens drie uur opstijven.

  8. Als de taart is opgesteven maak je de room. Rasp de limoen en mix deze met de slagroom, mascarpone, suiker en klopfix tot een gladde, stevige room. Decoreer hiermee je taart en maak het af met schijfjes limoen, wat extra limoenrasp en kruimels van bastogne koeken.

    Eet smakelijk!

Keywords: Koekjes, Limoen, Kwark, Room, Munt, Mascarpone

Share it on your social network

Ga naar de inhoud