Pizza, wie is er niet gek op? Pizza bianca met spek en brie, bloemkoolbodempizza, wrappizza’s, pizzatwisters of een pizzakrans, als het maar pizza is! Minipizza’s van pitabroodjes vind ik ook echt een uitkomst. Ze zijn leuk om te maken, ook met kinderen, en leuk om te eten. Ze kunnen als lunch, avondeten, bij een film of bij de borrel. Minipizza’s kunnen altijd, want het is… pizza! 😉

Minipizza’s

Soms, als ik alleen thuis ben, heb ik zin in een pizza tijdens de lunch. Een hele pizza laten bezorgen of een diepvriespizza vind ik dan eigenlijk zonde van het geld en de calorieën. Ook krijg ik dat vaak niet eens helemaal op. Daarom maak ik regelmatig deze kleine minipizza’s van pitabroodjes. Daarom maak ik regelmatig deze kleine minipizza’s van pitabroodjes. Ze zijn in twintig minuten klaar, waarvan ze er 12 in de oven liggen. Echt veel werk heb je dus niet aan deze heerlijke lunch. Je hoeft er ook geen extra boodschappen voor te doen of bijzondere ingrediënten voor in huis te halen. Heb je geen pitabroodjes in huis, maar wel pistolets dan kun je ook deze lekkere pizzabroodjes maken!

Geen extra boodschappen doen

Verder zijn de minipizza’s belegd met ingrediënten die ik vaak al standaard in mijn koelkast of keukenkastje heb staan. Ik hou er van om met de producten in mijn keuken een gerecht te maken en niet per se boodschappen te hoeven doen. Een musthave in mijn keuken is tomatenpuree. Ik vind het zo handig om in huis te hebben, als saus voor een pizza, maar ook voor in pasta bijvoorbeeld of in soep. Er staan zeker 8 blikjes in de keuken. Ook snacktomaten heb ik altijd in huis, makkelijk voor tussendoor, bij de lunch of bij het avondeten. Anders pak ik toch gauw iets minder gezonds en als er tomaatjes in huis zijn pak ik die. Ook mozzarella en geraspte kaas heb ik altijd in huis. Makkelijk voor tosti’s, salades, pasta of minipizza’s. Net als rucola. Kipfilet heb ik ook bijna altijd, soms neem ik andere vleeswaren mee, maar kipfilet is wel favoriet. Heb je zelf andere ingrediënten in huis? Geen probleem, beleg je minipizza met wat jij lekker vindt!

Minipizza’s

Kooktijd 20 min Totale tijd 20 minuten
Pizza's gemaakt van pitabroodjes. De minipizza's zijn belegd met tomatenpuree, spek en rucola. Mozzarella en tomaat en kipfilet met tomaat en kruiden.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 5 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Haal de pitabroodjes uit de verpakking en smeer de bovenkanten in met tomatenpuree.

  3. Beleg 2 pitabroodjes met spek en geraspte kaas, twee met gehalveerde tomaatjes, gehalveerde bolletjes mozzarella en één met kipfilet, gehalveerde tomaatjes en geraspte kaas. 

  4. Strooi gedroogde basilicum en oregano over de minipizza's en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Verdeel ten slotte wat rucola over de minipizza's voor je ze eet.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pitabroodjes, Pizza, Tomaat, Mozzarella

Dit vind je misschien ook interessant

Share it on your social network

Ga naar de inhoud