Mini Fritatta

Frittata ken je waarschijnlijk als een met groente gevulde omelet uit Italië. Zoals ik eerder al schreef is het een gerecht dat vaak gebruikt wordt om de groenten en pasta van de vorige dag op te maken. Het wordt gebakken in een koekenpan en later in punten gesneden en gegeten met brood. Ik vind het fijn om er meteen kleine porties van te maken door mini frittata te maken in een cupcakevorm. Zo krijg je kleine hapklare eimuffins. Handig als ik een drukke werkweek heb en iets lekkers wil eten tijdens een lunch, zonder er veel tijd aan kwijt te zijn.

Variëren

Met de ingrediënten van deze kleine frittata kun je variëren. Je kunt de restjes uit je koelkast gebruiken en deze er in verwerken. Eerder maakte ik al een recept voor frittata uit de oven met spinazie, champignons en cherrytomaten. Ook lekker is het om frittata te maken met zalm, geitenkaas of rauwe ham. Ik voeg er zelf ook altijd kaas aan toe, ik hou van kaas. Ook hiervoor kijk ik wat er aan kaas in mijn koelkast ligt. Kies vooral voor de groenten, vlees of vis die jij het lekkerst vindt! Kijk in je koelkast en keukenkastjes en ga lekker uitproberen met verschillende smaken en kruiden.

Mini frittata Bewaren

Als je de mini frittata wilt bewaren, dan kan dat! Laat ze, als ze uit de oven komen, helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje. Je kunt ze een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je ze uit de koelkast haalt, warm je ze gewoon even op in de magnetron. Op 600 watt verwarm je ze ongeveer 2 tot 3 minuten. Je kunt de mini frittata ook koud eten, maar zelf vind ik ze warm het lekkerst. Onderstaand recept is voldoende voor 12 mini frittata.

Mini frittata

Kooktijd 30 mins Totale tijd 30 minuten
Mini frittata
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Wat heb je nodig?

Extra

Aan de slag

  1. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes, de lente ui in ringen, snipper de ui en pers de tenen knoflook.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Kluts in een kom de eieren met de melk. Voeg de kruiden en de helft van de kaas hier aan toe en roer goed door.

  4. Meng de gesneden groenten en de doperwten door het eimengsel en schep flink door elkaar.

  5. Vet een cupcakevorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Schep in de holtes van de vorm het eimengsel met de groenten en verdeel de overgebleven kaas er overheen.

  6. Bak de mini frittata in 20 minuten goudbruin en gaar. Als de frittata nog niet helemaal gaar zijn, kun je wat extra baktijd toevoegen. Dit kan per oven verschillen.

    Eet smakelijk!

Keywords: Ei, Lunch, Hoofdgerecht, Vegetarische recepten

Share it on your social network

Ga naar de inhoud