Als het heel warm weer is buiten, zoals afgelopen week, dan vind ik het heerlijk om zelf een drankje te maken. Sowieso is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen als de temperatuur hoog is. Toch is een drankje als meloenlimonade met een gezellig kleurtje net iets leuker dan een glas water. Water is ook maar water, haha. Nu kun je met cocktails aan de slag gaan, mocktails of ijskoffie kan ook, maar het kan ook super-super-simpel!

Meloenlimonade

Watermeloen is typisch zomerfruit, je kunt er in de zomer dan ook niet omheen. Overal in de winkels zie je de mooie grote groene vruchten liggen. Van kleine formaten tot enorme vruchten van fink formaat en gewicht. Ik vind ze heerlijk en heel ze heel regelmatig in huis. Lekker voor in een salade of om een drankje van te maken. Simpeler dan dit drankje wordt het niet hoor! Wat je doet is de watermeloen in stukken snijden, het rode vruchtvlees pureren en dan je drankje maken met spa rood, limoensap, munt en ijsblokjes. Lekker verfrissend en gezond.

Zomer

Als ik watermeloen eet of meloenlimonade drink denk ik altijd aan vakantie. Altijd als ik op vakantie ga of ging dan eet ik volop watermeloen. In de tuin, op een balkon, op het strand… Heerlijk in het zonnetje, onder een parasol genieten van het weer en de vrije tijd. Zalig gewoon! Ik vind het een makkelijke manier om met warm weer voldoende vocht binnen te krijgen. Natuurlijk drink ik ook voldoende water, maar door meloen te eten krijg ik ongemerkt extra vocht binnen én alle gezonde voordelen van dit fruit erbij. Denk aan de vitamientjes!

Bewaren

Je kunt makkelijk een flinke voorraad meloenlimonade maken, het blijft namelijk best lang goed. Bewaar het in de koelkast in een afgesloten fles, dan is het een week houdbaar. Het kan wel zijn dat het vruchtvlees van de meloen naar beneden zakt, maar als je het voorzichtig doorroert, komt dat weer helemaal goed. Ik zou de fles niet schudden, er zit ten slotte koolzuur in. Je wilt geen meloenlimonadefontein. 😉

Meloenlimonade

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Lekker frisse meloenlimonade van watermeloen en munt. Heerlijk verfrissend op een warme zomerdag.
Porties: 4 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de pitjes waar nodig, pers de limoen uit.

  2. Doe de stukken watermeloen in de blender, voeg het limoensap toe en laat draaien tot er geen stukjes meer te zien zijn.

  3. Voeg de spa rood toe, roer goed door en serveer met ijsblokjes en een takje munt.

    Geniet ervan!

Keywords: Meloen, Water, Munt, Limoen, IJs

Share it on your social network

Ga naar de inhoud