Als er iemand bij mij komt lunchen, vind ik het hartstikke leuk om lekker uit te pakken. Dan maak ik bijvoorbeeld een lunchplank. Dat oogt toch anders dan een standaard broodje met kaas of vleeswaren. Een lunchplank ziet er gezellig uit en het eet ook gezelliger omdat je samen van één en dezelfde plank eet. Hoe ik een lunchplank maak, dat lees je hieronder.

Lunchplank

Een lunchplank maken lijkt veel meer werk dan het is. In principe kun je al een groot deel voorbereiden voordat de lunch begint. Je zou bijvoorbeeld de tomaatjes, de komkommer en de worst al kunnen snijden, het ei kunnen koken, de brie in plakjes kunnen snijden en de ui vast kunnen snipperen. Dan hoef je op het moment dat je wilt gaan lunchen, alleen de crackers nog te beleggen en alles op de lunchplank te leggen zodat je snel aan tafel kunt. In totaal ben je dan ongeveer 10 minuutjes bezig. Dat is een kleine moeite toch?

Leksands

Voor deze lunchplank heb ik gebruik gemaakt van knäckebröd van Leksands. Dit knäckebröd, vond ik in de Foodybox die ik een paar weken geleden ontving. Als ik zelf crackers in huis haal, dan haal ik ook altijd deze crackers. Dit omdat ik ze qua smaak heel erg lekker vind en de vorm is verrassend. Ik heb de crackers belegd met verschillende soorten beleg. Afwisseling tijdens de lunch is hartstikke fijn en er is voor iedereen iets wat hij of zij lekker vindt.

Ik heb gekozen om een cracker te beleggen met filet americain, ui en ei. Een cracker met smeerkaas en kalkoenfilet. Een cracker met brie, honing en walnoten. En tot slot een cracker met kaas en komkommer. De lunchplank is verder aangevuld met plakjes komkommer fruit en worst. En bij de lunchplank maakte ik een kom pompoensoep. De pompoensoep heb ik overigens ook zelf gemaakt. Het recept daarvan vind je hier.

Variatie 

Hieronder In het recept kun je precies lezen wat je nodig hebt, hoeveel je nodig hebt. En hoe je de plank samenstelt? Mocht je zelf nog andere dingen toe willen voegen of het beleg willen veranderen, dan kan dat Natuurlijk altijd. Je hoeft dit niet per se één op één over te nemen. Maak gewoon de lunchplank die jou het lekkerst lijkt. Of pas het aan aan degene die bij jou komt lunchen. Gezelligheid gegarandeerd.

Lunchplank

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Een goed gevulde lunchplank met belegde crackers, fruit, groenten en worst
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Neem vier crackers en beleg ze als volgt: één met filet americain, ui en ei. De volgende cracker met kruidenkaas en kalkoenfilet. Een cracker met brie, honing en walnoten. En tot slot een cracker met kaas en komkommer. 

  2. Vul de plank verder met snackgroenten, fruit en worst. Serveer bij de lunchplank eventueel een kom soep.

    Eet smakelijk!

Keywords: Crackers, Kaas, Brie, Kalkoenfilet, Groenten, Worst, Fruit

Share it on your social network

Ga naar de inhoud