Deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt, Cheddar, Goudse kaas, kruiden en heel veel groenten is ultiem comfortfood. Loaded nacho’s zijn hier in huis altijd een hit. We eten lekker samen uit de schaal, maken er een sausje bij en genieten maar! Lekker snel en makkelijk te maken en de nachoschotel is, net als chili cheese fries, helemaal geschikt voor Vaderdag aanstaand weekend. Ook heel smakelijk bij een borrel of met een lekker frisse salade erbij.

Loaded nacho’s

De naam zegt het eigenlijk al, een nachoschotel vol met lekkers. Ik kan Koen hier altijd heel blij mee maken. Goed gekruid gehakt, veel groenten en natuurlijk kaas. Heel veel kaas! 😉 De tortillachips maken het feestje compleet. Je kunt de loaded nacho’s lekker met je handen eten en zo uit de schaal, dus voor de hoeveelheid afwas hoef je het niet te laten. Ook wel eens fijn. Je kunt met de ingrediënten ook makkelijk variëren. Hou je meer van kip dan van gehakt? Dan voeg je kipblokjes toe, of wat denk je van pulled chicken?! Liever een vegetarische schotel? Dan laat je het vlees helemaal weg en voeg je nog wat extra groenten toe. Zo maak je er heel eenvoudig je eigen loaded nacho’s van.

Sausjes

Zelf vind ik het heel lekker om een frisse saus bij de loaded nacho’s te maken. Die maak ik zelf met crème fraîche en chilisaus. Je neemt 250 gram creme fraiche met twee eetlepels chilisaus. Dat roer je goed door elkaar en klaar ben je! Ook met de sausjes kun je eindeloos variëren. Wil je meer pit? Voeg dan sriracha toe. Maak eens een lekkere guacamole of kies iets waar je zelf enorm van geniet. Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Ook een feta dip is een grote aanrader, lekker met gepofte tomaten! Kies de saus die jij het lekkerst bij loaded nacho’s vind en geniet er vooral van!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de paprika in blokjes, de ui in ringen en halveer de snoeptomaten. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  2. Bak het gehakt met een beetje boter of olie rul, voeg de kruiden toe en bak vervolgens de paprika en maïs een paar minuten mee.

  3. Schep het gehakt met de paprika en maïs in een ovenschaal. Verdeel de rode ui en wat snoeptomaten er overheen. Steek de tortilla chips willekeurig in het gehakt en de groenten en verdeel vervolgens de kaas over de schotel. 

  4. Zet de nachoschotel ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas mooi kan smelten. Meng intussen de crème fraîche met de chilisaus tot een egale saus en serveer dit bij de loaded nacho's.

    Eet smakelijk!

Keywords: Bonen, Maïs, Tomaten, Ui, Knoflook, Tortillachips, Crème fraîche, Chilisaus, Kruiden