Voor iedereen die nu al uitkijkt naar de zomer zijn deze lemon bars een uitkomt. Haal het zomerse gevoel in huis met deze frisse, lichtzure gebakjes met heerlijke citroenlaag. Ik denk dat je de meeste ingrediënten wel in huis zult hebben.

Lemon bars

Wat is het nu al heerlijk weer! Ik geniet er volop van, zeker van het feit dat het nu ook weer langer licht is. Dat vind ik toch altijd fijner dan de donkere wintermaanden. Als ik aan het voorjaar en de zomer denk, dan denk ik aan citroen. Lekker fris en lichtzuur. Citroen is heerlijk in pasta aglio e olio, zelfgemaakte kruidenboter of natuurlijk als lemon curd. Een echte smaakmaker en naar mijn idee enorm onderschat. Ook in deze lemon bars komt de citroen goed naar voren, zonder dat het te zuur wordt. Natuurlijk kun je dit naar smaak aanpassen. Wil je de gebakjes wat zuurder, dan voeg je iets minder suiker toe. Wil je ze zoeter, dan voeg je iets minder citroensap toe. 

Aan de slag

Je hebt maar 7 ingrediënten voor nodig om de lemon bars te maken: boter, suiker, citroenen, eieren, bloem, zout en vanille extract. Ik gebruikte een bakvorm van 20 bij 20 centimeter om ze in te bakken. Hier kun je 8 grote of 16 kleinere gebakjes mee maken. De bereidingswijze is ook heel eenvoudig, er komen geen bijzondere of ingewikkelde technieken aan te pas. Je kun direct aan de slag. Wat niet direct kan is de lemon bars eten. Als ze eenmaal gebakken zijn, zul je nog even geduld moeten hebben. Ik kan je wel beloven dat het het wachten meer dan waard zal zijn.

Bewaren

De lemon bars kunnen makkelijk bewaard worden. In een afgesloten doosje kun je ze in de koelkast een paar dagen bewaren. Ook kun je ze invriezen, dan kun je ze ongeveer drie maanden bewaren. De smaak wordt er niet minder om! De vraag is alleen of de lemon bars  voor tijd niet al op zijn. 😉 

Lemon Bars

Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 50 minuten Rusttijd 2 uur Totale tijd 3 uren 20 minuten
Lemon Bars
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Porties: 16 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Ingrediënten bodem

Ingrediënten vulling

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

  2. We beginnen met de bodem. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en meng in een hittebestendige kom de boter met de suiker, citroenrasp, vanille extract en het zout. Roer tot een glad beslag.

  3. Zeef de bloem boven de kom en meng ook dit goed door het beslag.

  4. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de bodem, 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Maak in de tussentijd de citroenvulling door de suiker en de bloem boven een kom te zeven. Klop de eieren los met het citroensap en de rasp van de citroenen. Meng dit met de bloem en de suiker tot een glad mengsel.

  6. Haal na 25 minuten de bodem uit de oven en schenk hier voorzichtig de vulling overheen. Zet de bakvorm terug in de oven en bak nog eens 25 minuten op 180 graden. De baktijd kan per oven verschillen, de vulling moet stevig zijn, maar niet bruin.

  7. Haal de bakvorm uit de oven en laat minstens anderhalf uur afkoelen op kamertemperatuur, laat daarna afgedekt verder afkoelen in de koelkast voor minstens twee uur.

  8. Haal de lemonbars met behulp van het bakpapier uit de bakvorm en snijd in het gewenste aantal stukken. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor je ze serveert.

    Geniet er van!

Share it on your social network

Ga naar de inhoud