Ben je op zoek naar een lekker en koolhydraatarm gerecht uit de oven? Dan is dit je go-to! Een hele ovenschaal vol verse groenten, aangevuld met vegetarische wokstukjes, mozzarella en geraspte kaas. het is ook een lekker lui recept omdat je het grootste deel van de tijd wacht tot je koolhydraatarme ovenschotel uit de oven komt. Je staat dus echt niet lang in de keuken. 😉 Ideaal toch?

Koolhydraatarme ovenschotel

Als er iemand komt eten, dan maak ik snel een koolhydraatarme ovenschotel. De basis bestaat voornamelijk uit groenten. Ongeveer een kilo. Je kunt de rest van de ovenschotel makkelijk aanpassen aan de persoon die komt eten. De schotel is gemaakt met vegetarische wokstukjes. Die kun je vervangen door kip of gehakt als je gast wél vlees eet. Je kunt eventueel krieltjes of gnocchi toevoegen als je ook wat koolhydraten wilt eten. Alles is mogelijk!

Makkelijk

Ovenschotels en met name een koolhydraatarme ovenschotel, vind ik heerlijk en ideaal om te eten. Bijvoorbeeld als er iemand mee eet of als ik na een dag werken thuis kom. Na een werkdag heb ik niet altijd zin meer om uitgebreid te koken. Als iemand mee eet heb ik geen zin om een hele tijd in de keuken te staan. Die tijd breng ik liever door met mijn gasten. In beide gevallen kies ik al snel gerechten die ik makkelijk vooraf kan maken. Zoals deze koolhydraatarme ovenschotel. Maar ook met enige regelmaat een ovenschotel met krieltjes, spinazie en geitenkaas of een vegetarische ovenschotel met gnocchi. Ik bewaar de ovenschotel, goed afgedekt in de koelkast en als we gaan eten warm ik het op.

Bewaren

Ovenschotels zijn makkelijk te bewaren. Sterker nog, de dag nadat je ze gemaakt hebt zijn ze het lekkerst. De smaken trekken nog meer in het eten en de saus dikt verder in. Om een koolhydraatarme ovenschotel te bewaren laat je deze goed afkoelen. Zorg dat het goed is afgedekt. Zet de ovenschotel in de koelkast, dan kun je de schotel zeker drie tot vier dagen bewaren. Wanneer je de ovenschotel wilt eten, kun je het beter even opnieuw in de oven schuiven. Verwarm dan de oven voor op 180 graden. Sprenkel wat water over de schotel en laat het ongeveer 12 minuten opwarmen.

Koolhydraatarme ovenschotel

Kooktijd 75 minuten Totale tijd 1 uur 15 minuten
Koolhydraatarme ovenschotel met courgette, paprika, champignons en mozzarella in een kruidige tomatensaus.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de courgette in plakjes, de paprika en wortels in reepjes, de champignons en tomaten in kwarten, snipper de ui en pers de tenen knoflook.

  3. Leg alle groenten, behalve de ui en knoflook, op een bakplaat en rooster deze 15 minuten in een voorverwarmde oven.

  4. Bak intussen in een koekenpan de ui en knoflook een paar minuten aan en voeg de wokstukjes toe. Bak deze 3 minuten mee.

  5. Vet een ovenschaal in en meng de basilicum, oregano en kaneel met de gezeefde tomaten. Giet een derde van de gezeefde tomaten op de bodem van de ovenschaal.

  6. Schep de geroosterde groenten over de gezeefde tomaten en verdeel de ui, knoflook en wokstukjes er over.

  7. Giet het laatste deel van de gezeefde tomaten in de ovenschaal en verdeel de mozzarella en de geraspte kaas er overheen.

  8. Zet de ovenschaal nog 30 minuten terug in de oven.

    Eet smakelijk!

Keywords: Courgette, Paprika, Champignons, Wortel, Tomaat, Ui, Knoflook, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud