Heb je zin in iets lekkers, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Dan zijn deze koffiebroodjes een uitkomst! In een half uurtje staan ze op tafel. Daarbij heb je ook maar zes ingrediënten nodig om ze te maken.

Koffiebroodjes

Koffiebroodjes zijn luxe broodjes, vaak gevuld en bedoeld voor bij de koffie. In België worden ze dan ook niet voor niets koffiekoeken genoemd. Ik ben gek op koffiebroodjes en vind ze heel leuk om te bakken. Helemaal omdat het lekker snel kan, wat ideaal is als je onverwacht bezoek krijgt! Je kunt de broodjes vullen zoals jij wilt. Denk aan banketbakkersroom en rozijnen, suiker en kaneel of jam. Net wat je lekker vindt of in huis hebt.

Zelf vind ik de combinatie met lemon curd, pistache nootjes en geraspte kokos heerlijk! Het liefst gebruik ik hiervoor zelfgemaakte lemon curd. Verder zijn de koffiebroodjes vrij simpel te maken. Als je een rol croissantdeeg in huis hebt, dan kun je er altijd mee aan de slag.

Bewaren

Versgebakken koffiebroodjes zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen. Toch kun je ze ook prima in het voren maken en bewaren. Als je de broodjes gemaakt hebt, kun je ze het best in een goed afgesloten trommel bewaren. Zet de trommel in de koelkast en de koffiebroodjes blijven maximaal drie dagen goed. Je zou ze ook in eenzelfde afgesloten trommel in de vriezer kunnen bewaren, dan blijven ze maximaal één maand houdbaar. Laat ze goed ontdooien voor je ze eet en warm ze eventueel nog kort op.

Koffiebroodjes

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Koffiebroodjes. Deense koffiebroodjes maak je gemakkelijk zelf, zoals deze variant met lemon curd, pistache nootjes en geraspte kokos.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 12 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd in twee gelijke delen zodat je twee korte stroken hebt.

  3. Smeer de twee plakken croissantdeeg in met lemon curd en laat aan de korte kanten een centimeter vrij.

  4. Hak de pistachenootjes grof en verdeel deze over beide plakken deeg, strooi daarna de geraspte kokos er overheen.

  5. Rol de plakken croissantdeeg vanaf een korte zijde op en snijd in plakjes van twee centimeter dikte. Leg de plakjes op de bakplaat en zorg dat er voldoende tussenruimte is zodat ze iet aan elkaar bakken.

  6. Bak de koffiebroodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koffiebroodjes wat afkoelen en meng de poedersuiker met water en verdeel dit glazuur over de broodjes. Wacht tot het glazuur hard is.

    Eet smakelijk!

Keywords: Croissantdeeg, Lemon curd, Kokos, Pistache nootjes, Poedersuiker, Water

Share it on your social network

Ga naar de inhoud