Wafels als ontbijt of tussendoortje, ik hou er van! Toen ik nog bij mijn ouders woonde maakte ik ze regelmatig. Sinds ik samenwoonde had ik alleen geen wafelijzer meer. Lange tijd miste ik het niet, achteraf vraag ik me af hoe dat kan, maar nu kriebelde het toch. Dus heb ik inmiddels weer een wafelijzer, een hele toffe in kanariegeel. Hij maakt nog net geen overuren, ik heb wel flink wat jaren in te halen natuurlijk… 😉 Naast “gewone” wafels vind ik het ook leuk om met smaken en ingrediënten te experimenteren en zo ontstonden gisteren deze koffie-chocoladewafels!

Koffie-chocoladewafels

Het ontbijt is volgens veel mensen de belangrijkste maaltijd van de dag. Dan kun je er dus maar beter een feestje van maken! Wafels zijn altijd goed, bijvoorbeeld met appel en rozijnen zodat het lijkt alsof je appeltaart eet. Havermoutpannenkoeken, een mug cake met chocolade of zelfgemaakte bagels doen het ook altijd goed. Ik vind koffie-chocoladewafels of wafels met blauwe bessen ook altijd een goed idee, lekker met een banaan en pindakaas als topping! Kopje koffie en een tijdschrift erbij. Zalig!

Ochtendmens

Ik ben sowieso echt een ochtendmens. Ik ben ongeveer anderhalf uur onderweg naar kantoor en begin het liefst zo vroeg mogelijk. Dan reis ik voor de spits uit en kan ik voor de avondspits weer met de trein naar huis. Dat houdt wel in dat ik dan om kwart over vijf op moet staan. Geen probleem als je bedenkt dat ik in mijn vorige baan onregelmatig wekte en dagen had dat ik pas om twee uur ‘s nachts thuis kwam of om kwart voor vier moest opstaan. Dat viel niet altijd mee, maar als ik eenmaal wakker ben, dan ben ik ook echt wakker. Dat komt vooral omdat mijn brein dan direct aan staat en letterlijk liedjes gaat zingen. Ik word, net als in het liedje van Kinderen voor Kinderen, wakker met een wijsje in mijn hoofd. Gelukkig is het er vaak ook zo weer uit als ik uit bed kom en koffie-chocoladewafels of een ander ontbijt maak. Maar zolang ik in bed blijf liggen staat het op repeat.

Bewaren

Terug naar het onderwerp, wafels! De koffie-chocolade wafels zijn natuurlijk superlekker om meteen op te eten, maar als je een voorraadje aan wilt leggen kan dat ook. Ze zijn makkelijk te bewaren. Laat de wafels goed afkoelen en stop ze met een korstje of sneetje brood in een goed afsluitbare doos of trommel, dan blijven ze lekker vers. Invriezen kan ook. Laat ze ook dan goed afkoelen en verpak ze in een plastic zakje dat je goed dichtmaakt. Je kunt ze dan later ontdooien en even in de oven of magnetron opwarmen.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Los de instant koffie op in een klein beetje heet water en laat afkoelen.

  2. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en meng goed door elkaar. Met een staafmixer werkt dit overigens ook.

  3. Verwarm het wafelijzer voor en bestrijk de bakplaten met een beetje olie.

  4. Schep twee eetlepels beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 3 tot 4 minuten gaar. Garneer met bijvoorbeeld pindakaas en een halve banaan, of iets anders wat je lekker vindt!

    Eet smakelijk!

Keywords: Volkoren, Chocolade, Koffie

Share it on your social network

Ga naar de inhoud