Kip is ontzettend veelzijdig en heel erg lekker. Je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik het dan ook graag en dit kipstoofpotje staat regelmatig hier op tafel. Heerlijk met naanbrood of stokbrood erbij!

Kipstoofpotje

Stoofpotjes zijn zo lekker, of je nou een coq au vin maakt of shakshuka. Ik word er altijd zo blij van en kan er echt enorm van genieten. Een kipstoofpotje maak ik vaak. In plaats van groenten, maak ik het met fruit. De groenten eet ik er als salade bij. Heb je bij het stoofpotten het idee dat je uren in de keuken bezig bent? Geen nood, dit kipstoofpotje is in ongeveer een half uur klaar. Pittig is het gerecht niet, maar je kunt natuurlijk ook zelf sriracha of chilipepers toevoegen.

Kip

Wij zijn dol op kip en eten het zeker één keer per week. Bij ons in de buurt staat in het weekend een grote marktkraam waar ze allerlei kipproducten verkopen. Je kunt het per kilo kopen, handig om een voorraadje in je vriezer te maken. Zo hoef je niet speciaal naar de winkel als je een kipstoofpotje wilt maken. Ook voor een barbecue ga ik er altijd even langs. In een stad hier vlakbij is poelier waar ik ook nog wel eens heen ga om kip te kopen als ik in de buurt ben. Ik raad je echt aan om je kip eens bij een speciaalzaak te halen het vlees is verser dan uit de supermarkt! Daarbij vind ik dat er in supermarktkip veel vocht zit, dat valt bij deze producten ook heel erg mee.

Kipdijfilet of kipfilet

Voor recepten met kip, zoals noedels met kip en groenten en dit kipstoofpotje gebruik ik het liefst kipdijfilet. Dijfilet komt, zoals de naam al zegt van het bovenste deel van de poot. Kipfilet is het borstdeel. Naast dat het een ander deel van de kip is, zijn er nog meer verschillen. De kleur is ook verschillend, kipdijfilet is wat donkerder en het is iets vetter. Toch vind ik de dijfilets altijd net iets smakelijker, maar dat is persoonlijk denk ik. Voor dit kipstoofpotje kun je, als je dat lekkerder vindt, ook prima kipfilet gebruiken.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de ui, knoflook, kipdijfilet en de appel in kleine blokjes. Snijd ook de mango in kleine blokjes, maar hou een klein stuk over dat je in reepjes snijd. De reepjes bewaar je voor de garnering.

  2. Verwarm wat boter of olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig ziet.

  3. Voeg de kipdijfilet toe en bak deze goed door.

  4. Als de kipdijfilet dichtgeschroeid is voeg je de mangoblokjes en de appel toe. Bak deze een paar minuten mee.

  5. Vervolgens voeg je de ketjap, sweet chilisaus, peper en paprikapoeder toe en roer het geheel goed door. Laat het geheel een minuut of 10 stoven door de deksel op de pan te doen en het even te laten staan.

  6. In de tussentijd rasp je de komkommer in schijfjes.

  7. Meng in een schaaltje de yoghurt met de zonnebloemolie en voeg hier wat peper en zout aan toe voor je de komkommer er doorheen roert.

  8. Bak het naanbrood zoals op de verpakking staat aangegeven.

  9. Schep het stoofpotje op je bord, samen met de komkommer, en garneer met de reepjes mango die je eerder apart gehouden hebt.

    Eet smakelijk!

Keywords: Kip, Appel, Mango, Ui, Knoflook, Brood