Print opties:

Kipsatébroodjes

Kipsaté broodjes

Al meerdere keren heb ik op Instagram meegedaan aan de Swiepswoepswap. Het idee is dat foodbloggers aan de slag gaan met elkaars recepten. Je wordt gekoppeld aan een andere foodblogger, kiest een recept van hem of haar uit en geeft daar je eigen draai aan. Dit keer werd ik gevraagd iets te maken van de site van Dieuwertje, Goodfoodsel. Er staat zoveel lekkers op haar site dat ik lastig kon kiezen, maar het is weer gelukt! Omdat mijn man kipsaté heerlijk vindt heb ik ervoor gekozen om de Kipsatéwrap met zelfgemaakte satésaus in een ander jasje te steken. Dat is dus hoe ik kwam tot dit recept voor kipsatébroodjes!

Kipsatébroodjes

Zoals ik zei, Koen is dol op kipsaté en kipsatésalade. Dat werd mij al snel duidelijk nadat ik hem leerde kennen. In één van onze eerste sms gesprekken (WhatsApp bestond nog niet!) vertelde hij dat hij snel wilde gaan eten omdat zijn zusje kipsatésalade voor hem had meegenomen van haar werk. Ook als hij voor een avondje samen iets lekkers regelde zat daar standaard kipsatésalade bij. Ik kan hem er echt blij mee maken, maar zelfgemaakte kipsaté of -salade vindt hij nóg lekkerder. Ik kan niet anders dan Koen daar gelijk in geven. Niet omdat ík het dan maak, maar omdat het ook echt lekkerder is! Het zal je dan ook niet verbazen dat twaalf kipsatébroodjes hier in huis zo op zijn! Hou je meer van een vegetarische variant? Kijk dan eens naar de slaschuitjes met saté! De saté in dat recept kun je ook voor deze broodjes gebruiken.

Bewaren

Afgebakken kun je de kipsatébroodjes in een goed afsluitbaar bakje maximaal drie dagen bewaren in de koelkast. Wil je de broodjes daarna opwarmen, dan kan dat op 160 graden in de oven (boven- en onderwarmte). Na ongeveer een minuut of 7 zijn de broodjes weer lekker warm! Je kunt er ook voor kiezen om de broodjes vast klaar te maken en af te bakken op het moment dat je ze wilt serveren. Maak ze dan niet meer dan een dag van te voren omdat het deeg anders uitdroogt. Het is trouwens ook lekker om zelf het pizzadeeg te maken voor de kipsatébroodjes.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 15 mins Kooktijd: 20 20 mins Totale tijd: 35 minuten
Porties 12
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Wat heb je nodig?
  • 1 rollen Pizzadeeg (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • 2 Kipfilets
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 5 eetlepels Pindakaas
  • 5 eetlepels Ketjap
  • 1 eetlepels Sweet chili saus
  • 2 eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 1 Ei (losgeklopt)
  • Sesamzaadjes
Aan de slag
  1. Vul een pannetje met kokend water en kook de kipfilets 15 minuten gaar. Voeg eventueel een bouillonblokje toe voor extra smaak. Als de kipfilet gaar is trek je deze met twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes.

  2. Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Doe dit samen met de ketjap, sweet chili saus, limoensap en suiker in een steelpannetje en verwarm totdat het bijna kookt. 

  3. Roer vervolgens de pindakaas beetje bij beetje door de saus en verwarm nog een paar minuten mee. Meng dan de stukjes kip door de saus.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  5. Rol het pizzadeeg uit en snijd in de lengte doormidden tot twee lange stroken. Snijd de twee lange stroken in de breedte in 6 strookjes zodat je uiteindelijk twaalf strookjes pizzadeeg hebt. Leg op elk strookje wat kipsaté en vouw het strookjes dubbel tot een vierkant pakketje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.

  6. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

    Eet smakelijk!

Keywords: Kip, Saté, Knoflook, Pindakaas

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !