Hotdogs zijn natuurlijk fantastisch om zelf te maken en nog lekkerder ook! Hierbij deel ik dan ook een luxe hotdog recept met je. Deze fancy hotdogs zijn gemaakt met een hard broodje, kipworstjes omwikkeld met spek, gesmolten kaas en meer! Ultiem comfort food dus.

Oorsprong

Hotdogs zijn een populair gerecht over de hele wereld en worden vaak geassocieerd met Amerikaanse eetgewoonten. Ze hebben een lange geschiedenis en culturele betekenis in de Verenigde Staten. Hotdogs werden voor het eerst geïntroduceerd in de late 19e eeuw en zijn sindsdien uitgegroeid tot een iconisch symbool van Amerikaanse fastfoodcultuur. Maar wist je dat hotdogs eigenlijk hun oorsprong vinden in Europa?

Van oorsprong schijnen hotdogs uit Duitsland te komen. Het worstje wordt niet voor niets ‘Frankfurter’ genoemd. Halverwege de 19e eeuw vertrokken er veel Duitsers naar Amerika en introduceerden daar hun eetgewoonten. Vanuit kraampjes op straat werden de hotdogs, toen nog Dachshund genoemd, verkocht. Later werd de naam veranderd naar hotdog.

Traditioneel

Je hebt vast wel eens een “gewone” hotdog gegeten, maar wat is het nou precies? Hotdogs zijn worstjes, die je eet met een broodje. Dat kunnen zachte hotdogbroodjes zijn, maar ook witte puntjes, harde pistolets of zelfs sandwiches. Het broodje wordt gegeten met saus, veel saus! Zo kun je denken aan ketchup en mayonaise, maar het kan ook met mosterd of relish. Daar worden kaas en uitjes overheen gestrooid, eventueel wat zuurkool, en klaar ben je.

In de Verenigde Staten zijn hotdogs vooral populair tijdens sportevenementen en op festivals, waar ze worden verkocht op tribunes in stadions en uit kraampjes langs de kant van de weg.

Hotdogs deluxe

Hotdogs worden traditioneel geserveerd op een zacht broodje met mosterd en ketchup en kunnen worden aangekleed met verschillende toppings, zoals ui, augurken en kaas. Een hotdog bestaat uit een worstje, meestal van varkensvlees, kip of rundvlees, dat wordt geserveerd op een zacht broodje. De worst wordt vaak op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen en kan worden gegrild, gekookt of gebakken.

Voor de hotdogs deluxe heb ik gekozen voor een harde pistolet met een kipworstje. Het worstje wordt omwikkeld met spek en gebakken. De toppings voor de hotdog 2.0 zijn kiemgroenten, gebakken uitjes, gesmolten kaas, mayonaise en mosterd.

Vegetarisch

Op mijn website staat ook een recept voor vegetarische hotdogs. Die lijken meer op de traditionele hotdogs met een zacht broodje en ketchup. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit vegetarische hotdogs deluxe te maken. Kies in dat geval voor vegetarische curryworstjes in plaats van kipworstjes. Het spek kun je achterwege laten of vervangen voor een vegetarische variant.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Bak de pistoletjes in de oven af, zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Neem de kipworstjes en wikkel ieder worstje in drie plakjes ontbijtheelepelek. Doe dit op zo'n manier dat het hele worstje met spek bedekt is. Bak de worstjes met spek in een koekenpan rondom gaar. Gebruik een klein beetje boter of olie zodat het spek niet aan de pan plakt.

  3. Verdeel de helft van de kaas over de worstjes als deze bijna gaar zijn. Laat de kaas smelten en haal dan de pan van het fornuis.

  4. Snijd de pistolets aan de bovenkant open en leg in elk broodje wat kiemgroenten of rauwkost. Leg daar een worstje met spek bovenop. Strooi er wat extra kaas overheen. Maak de hotdogs deluxe af met mosterd en mayonaise en garneer met de gebakken uitjes.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Worst, Kip, Spek, Groenten, Ui, Kaas, Saus

Share it on your social network

Ga naar de inhoud