Salades vind ik heerlijk! In de zomer omdat ze fris, licht en makkelijk te maken zijn. In de herfst eet ik ze liever lauwwarm en iets minder licht. Met krieltjes erbij bijvoorbeeld. Deze herfstsalade viel hier in huis goed in de smaak. Ook bij Koen die niet zo van salades houdt. Vooral over de kaas en de krieltjes was hij erg te spreken. Dan weet je dat alvast. 😉

Herfstsalade

In deze makkelijke herfstsalade heb ik lekker veel groenten en fruit gebruikt. Spinazie, bramen en peren. De combinatie vind ik top! Helemaal herfst ook. De krieltjes heb ik gebakken in een koekenpan. Lekker makkelijk en ze zijn heerlijk krokant aan de buitenkant. Mijn geheim? Bak de krieltjes in de pan met een scheutje olijfolie én een klontje roomboter! Succes gegarandeerd. Wat peper en zout er over en je hebt de lekkerste krieltjes gebakken voor in je herfstsalade. Dan heb je naast de groente, fruit en krieltjes alleen nog kaas nodig.

Port Salut

Port salut vond ik de lekkerste kaas voor in de herfstsalade. Het is een Franse kaas die ook als Port-du-Salut, Entrammes en Trappistenkaas verkocht wordt. Het is van oorsprong een abdijkaas, genoemd naar de Port-du-Salut abdij in het Franse Entrammes. Vandaar de andere benamingen! Het is een romige, heel smaakvolle kaas. Perfect passend bij bramen peren, spinazie en krieltjes. Een match made in heaven!

Bewaren

Je kunt de herfstsalade met peer en kaas van te voren maken. Houd er dan wel rekening mee dat de salade niet meer lauwwarm is. Zelf vind ik dat toch echt het lekkerst. Mocht je de salade willen bewaren, zet deze dan in de koelkast en eet ‘m binnen 1 tot 2 dagen op. Andere lekkere maaltijdsalades die je kunt bewaren zijn: een rijstsalade, een vegetarische pastasalade, een orzosalade met gyros of een vegetarische salade met mango.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Bak de krieltjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie en een klein klontje roomboter goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Snijd de bramen in tweeën, de peren en de kaas in blokjes.

  3. Meng de krieltjes met de babyspinazie, bramen, peren en de blokjes kaas tot een salade.

    Eet smakelijk!

Keywords: Krieltjes, Spinazie, Kaas, Peren, Bramen

Share it on your social network

Ga naar de inhoud