Ik plaatste deze havermoutpap met appel en kaneel laatst op Instagram en kreeg diverse vragen over hoe ik het maak. Met havermoutpap ontbijt ik niet vaak, maar ik vind het wel lekker. Zeker met gebakken appels en gehakte amandelen. Vooral in de herfst of winter als het wat kouder is, vind ik havermoutpap wel erg lekker.

Havermoutpap met appel en kaneel

Heel wat Nederlanders ontbijten in de ochtend met havermoutpap. Ook veel sporters eten havermoutpap voor hun sportsessie. Er zitten veel vitaminen, mineralen en vezels in. Het is daarbij een goed alternatief voor boterhammen omdat er voldoende vezels in havermout zit. Daarbij is havermout glutenvrij waardoor je het prima zonder buikpijn kunt eten. Deze havermoutpap met appel en kaneel is een hele goede start van je dag!

Havermout

Omdat havermout zoveel goede eigenschappen heeft, gebruik ik het graag in mijn gerechten en recepten. Zo maak ik, naast havermoutpap met appel en kaneel, graag appelcrumble van havermout, ontbijttaart met bosvruchten met een bodem van havermout, havermoutpannenkoekjes en mug cakes met havermout. Je kunt er eindeloos mee variëren. Er staat dan ook standaard een pak (of meer) havermout en havervlokken in mijn keukenkastje. Havermout en havervlokken vind je gewoon in alle supermarkten en het is lekker goedkoop. Tip: als je voor het schap staat, onderop staan de goedkopere verpakkingen. Deze zijn net zo goed als de duurdere varianten.

Havermoutpap bereiden

Havermoutpap maak ik zelf altijd in een pannetje op het gasfornuis. Zo zie ik goed wat er gebeurt. Je kunt havermoutpap ook in de magnetron bereiden. Doe de ingrediënten in een kom en zet dit ongeveer drie minuten op de hoogste stand in de magnetron. Let wel goed op dat de havermoutpap niet overkookt en laat de pap na bereiding nog een paar minuten staan. In de magnetron gaat de bereiding dus iets sneller.

Havermoutpap met appel en kaneel

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Havermoutpap met appel en kaneel
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Schil de appel en snijd in blokjes. Bak de appel een paar minuten in een droge koekenpan.

  2. Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout in twee minuten gaar, vergeet niet zo nu en dan even te roeren. Laat de pap nog twee minuten staan.

  3. Roer de rozijnen en de gehakte amandelen door de pap.

  4. Schenk de pap in een kom en verdeel de appel er overheen.

  5. Strooi er nog wat kaneel over.

    Eet smakelijk!

Keywords: Havermout, Fruit
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud