Dit is een ontbijtje waar je me voor uit bed mag halen! Dat zegt heel wat, want ik slaap liever gewoon rustig door. Geloof me, dit is een feestje. Helemaal als ik de pannenkoeken bak in mijn ieniemini koekenpannetje in de vorm van een hart. Hoeveel meer liefde wil je in je ontbijt hebben? 😉 Ik gebruik de pan ook graag voor een spiegeleitje. Het geeft toch net iets extra’s. Dit recept is voor acht kleine havermoutpannenkoeken of voor 4 grotere. Voor minder of meer pannenkoeken kun je de hoeveelheid ingrediënten gerust halveren of verdubbelen.

Havermoutpannenkoeken

Ontbijten met pannenkoeken? Natuurlijk! Dat kan prima. Ik maak graag havermoutpannenkoeken of fluffy pancakes als ontbijt. Het is even een klusje, maar dan heb je ook iets! Waarom met havermout? Omdat dat voedzamer is en beter vult dan pannenkoeken zoals je ze normaal gesproken zou maken, met bloem. Lekker met wat Griekse yoghurt en vers fruit. Het fruit dat ik bij de pannenkoekjes eet verschilt per seizoen en aan wat er in huis is. De ene keer zijn het nectarines, dan weer rood fruit of gebakken appels op peren. Dat is het voordeel, je kunt met havermoutpannenkoeken alle kanten op! Daarbij is havermout ook superhandig om in huis te hebben. Ik gebruik het als basis voor granola en crumbles, maar ook in een appeltaart ontbijtje.

Voorraadje

Heb je geen zin om in de ochtend pannenkoeken te gaan staan bakken? Dat kan ik mij goed voorstellen! Het voordeel van deze havermoutpannenkoeken is dat je ze heel makkelijk kunt invriezen. Ik maak ze dan ook vaak in het weekend of op mijn vrije dag. Dan maak ik een lekker voorraadje en vries ze per portie in. De avond van tevoren haal ik een portie uit de vriezer en de volgende ochtend warm ik ze even kort op in de magnetron. Zo heb ik lekker warme havermoutpannenkoeken wanneer ik daar zin in heb! In de vriezer blijven ze ongeveer drie maanden houdbaar. Zorg er wel voor dat ze luchtdicht verpakt zijn en dat ze goed afgekoeld zijn voor je ze in de vriezer legt.

Havermoutpannenkoeken

Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Hartvormige havermoutpannenkoeken met Griekse yoghurt en nectarine
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 8 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Meng de havermout, eieren en melk in een blender.

  2. Doe een heel klein beetje olie of boter in de pan. Giet een beetje van je beslag in de pan en bak het pannenkoekje aan beide zijden goudbruin.

  3. Leg je pannenkoekjes op een bord, schep er twee eetlepels Griekse yoghurt bij en snijd de nectarine in partjes.

    Eet smakelijk! :)

Keywords: Havermout, Ei, Melk

Share it on your social network

Ga naar de inhoud