Print opties:

Appelcrumble met havermout

Havermout appelcrumble

Deze appelcrumble met havermout is een grote hit hier in huis! Het is makkelijk en snel te maken en lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert. Een voordeel is dat je in één keer een hele schaal kunt maken, die je ook nog eens kunt bewaren. Je hebt altijd iets lekkers in huis!

Appelcrumble met havermout

Ik ben verzot op appelcrumble, ik vind de combinatie van de frisse appel met de lekkere kruimels echt geweldig! Als dessert of zo tussendoor kan een crumble altijd. Maar als ontbijt vind ik het lekkerder om een gezondere versie te maken. Als ik dat doe, dan maak ik het met havermout. Ik maak dan meteen een hele schaal vol appelcrumble of ananas crumble met havermout zodat ik voor de hele week voldoende heb om mee te ontbijten. Het is een heel makkelijke mealprep! Ik maak de schaal al in het weekend of op woensdag, mijn vrije dag, en bak de crumble de volgende ochtend af. Dan is het heerlijk vers!

Appelcrumble bewaren

Dit recept voor appelcrumble met havermout is voldoende voor een ovenschaal vol. Ik ga er vanuit dat je hier wat van overhoudt. Daarom is het fijn dat je de crumble goed kunt bewaren. Als je de schaal goed afdekt of de appelcrumble in een bakje doet, dan blijft het in de koelkast zeker vier tot vijf dagen goed. Kijk goed naar hoe het er uit ziet, daar kun je uit afleiden of je de crumble nog gewoon kunt eten. Langer dan vijf dagen zou ik het niet bewaren, maar vaak is het hier in huis dan ook al op. Je kunt de appelcrumble met havermout niet alleen als ontbijt, maar ook heel goed als dessert of tussendoortje eten. Als je de crumble nog even in de oven opwarmt, is het heerlijk met yoghurt of een bolletje ijs.

Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 30 mins Totale tijd: 30 minuten
Beste seizoen Winter
Wat heb je nodig?
  • 100 gram havermout
  • 40 gram amandelmeel
  • 3 grote appels
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram kokosolie
  • 1 eetlepels agavesiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • citroensap
Aan de slag
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appels met de rozijnen en sprenkel er wat citroensap overheen en schep ze in een ovenschaal.

  3. Roer de havermout, kaneel en amandelmeel door elkaar. Smelt de kokosolie met de agavesiroop, voeg dit toe en wrijf met je handen tot kruimels.

  4. Verdeel de kruimels over de appels in de ovenschaal en bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.

    Eet smakelijk!

Keywords: Havermout, fruit, Ontbijt, Nagerechten

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !