Hierbij trakteer ik je op het vierde gastrecept en weer is het een feestje op je bord! Het recept van deze hemelse hartige wafels met kaas en serranoham komt van Melanie. Melanie is leerkracht in het speciaal basisonderwijs en heeft daarnaast een Instagram account vol met prachtige foto’s en lekkere recepten: @chefs__notebook! Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen! Toen Melanie mij dit recept gaf was ik echt heel blij, ik hou van wafels en kaas dus dat kon gecombineerd niet misgaan. Ik vond ze heerlijk en ook mijn man heeft er van genoten. Dus heb je een wafelijzer staan, dan zou ik die zeker tevoorschijn halen om deze lunch op tafel te toveren!

Hartige wafels

Sinds kort heb ik weer een wafelijzer in huis. Mijn ouders hebben er één die ik vaak gebruikte toen ik nog thuis woonde. Toen ik met Koen ging samenwonen hebben we het heel lang zonder wafelijzer moeten stellen. Maar ik kon er maar niet aan wennen. Dus bestelde ik een heel mooi kanariegeel wafelijzer voor in onze keuken. Ik heb het inmiddels al vrij regelmatig gebruikt. Uit het ijzer zijn al appeltaart wafels gerold, maar ook koffie-chocoladewafels. Ik vind ze heerlijk als ontbijt, tussendoortje of wanneer dan ook! Dit keer dus een recept voor hartige wafels en ik moet eerlijk zeggen… Dit is een blijvertje!

Allerlei soorten en maten

Wafels zijn in diverse soorten en maten te koop en te maken. Is er verschil? Ja, officieel wel! Er zijn zachte wafels en harde. Zachte wafels zijn bijvoorbeeld Luikse wafels. Dat zijn de bekende ronde suikerwafels. Ook Brusselse wafels zijn bekend, deze zijn rechthoekig en heel licht. Dan heb je nog harde wafels zoals de stroopwafel en kniepertjes. Mijn wafelijzer is er één waarmee je vierkante wafels kunt maken, maar als je beslag dikker is, dan loopt het niet helemaal uit waardoor ze de vorm van Luikse wafels krijgen. Of je nou Luikse, Brusselse, harde, zachte, zoete of hartige wafels maakt… Lekker zijn ze in ieder geval altijd!

Bewaren

Wil je deze hartige wafels bewaren dan zijn de wafels goed verpakt ongeveer 3 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen de wafels tot 3 maanden bewaard blijven. Warm en vers van de pers zijn ze toch echt wel het allerlekkerst.

Hartige wafels

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Hartige wafels met kaas en serranoham
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 6 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

 1. Meng de eieren en de melk in de keukenmachine.

 2. Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout en peper toe en meng opnieuw.

 3. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en snij de blaadjes, de lente ui en de serranoham in kleine stukjes.

 4. Rasp de Parmezaanse kaas.

 5. Voeg de stukjes basilicum, serranoham, lente ui en de kaas toe aan het beslag in de keukenmachine.

 6. Meng met een spatel alles er rustig doorheen.

 7. Verwarm het wafelijzer.

 8. Schep met twee eetlepels het beslag in het wafelijzer en bak deze gedurende 2 minuten.

 9. Herhaal de vorige stap totdat al het beslag op is.

  Eet smakelijk!

Keywords: Eieren, Melk, Kaas, Kruiden, Ui, Ham
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud