Print opties

Hartige madeleines

Hartige madeleines
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 25 min Totale tijd: 25 minuten
Porties 20
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Wat heb je nodig?
  • 200 gram Bloem
  • 4 Eieren
  • 175 gram Roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 75 gram Oude kaas (geraspt)
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 2 theelepels Gedroogde basilicum
  • 2 theelepels Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Zout
Aan de slag
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.

  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak deze allebei even kort in een droge koekenpan tot de ui glazig ziet.

  3. Mix de bloem, met het bakpoeder, de boter en de eieren tot een gladde massa.

  4. Spatel de oude kaas, de ui en de knoflook door het beslag. Voeg ook de gedroogde kruiden en het zout toe en roer goed door.

  5. Schep met een lepel het beslag in de ingevette madeleine bakvorm.

  6. Bak de hartige madeleines in 8-10  minuten gaar.

    Eet smakelijk!

Keywords: Bloem, Boter, Ei, Kaas, Ui, Knoflook, Kruiden