Krijg je onverwacht visite? Je rent dan vaak nog even snel naar de supermarkt om iets lekkers te halen. Bijvoorbeeld toastjes of stokbrood met kant-en-klare salades. Vanaf nu hoeft dat niet meer. De tijd die je besteedt om naar de supermarkt en weer terug naar huis te gaan is langer dan de tijd die het kost om deze ham-prei salade te maken. Hou je lekker nog wat tijd over voor andere dingen.

Ham-prei salade

Hier in huis staan er regelmatig toastjes en salades op tafel! Daar zijn we dol op. Het liefst maken we ze zelf en dat is makkelijker dan het lijkt! We maken regelmatig eiersalade of tonijnsalade. Dit keer werd het een ham-prei salade. Met maar zes ingrediënten en een paar minuten tijd ben je klaar. Koen was wat sceptisch, de bakjes uit de supermarkt vindt hij vaak wat zurig en de prei te scherp en daarmee teveel aanwezig. Toch was hij aangenaam verrast toen hij de zelfgemaakte salade proefde! De combinatie van mayonaise met yoghurt maakt dat de salade lekker romig is. De mosterd geeft het wat extra pit.

Bewaren

Naast dat je deze ham-prei salade op toastjes bij de borrel kunt eten, kun je het ook op je brood doen. Of op crackers. Ideaal voor tijdens de lunch! Zelfs als je met thuiswerken niet veel tijd of zin hebt, is het echt de moeite waard. Of wat denk je van deze salade bij de barbecue in de zomer? Of bij de sla? Oh, ik kan nog veel meer ideeën bedenken! Je kunt ham-prei salade prima van te voren maken. Als je het afdekt en verse ingrediënten gebruikt, kun je het in de koelkast maximaal drie dagen bewaren. De smaak wordt er met de dag beter van. De salade is niet geschikt om in te vriezen, maar dat maakt ook niet zoveel uit aangezien je in een handomdraai een nieuw schaaltje vol gemaakt hebt!

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de prei twee keer in de lengte doormidden zodat je vier lange stroken overhoudt. Snijd de stroken in kleine stukjes. Snijd de achterham in dunne reepjes. Je kunt hiervoor de losse plakjes op elkaar stapelen en in één keer snijden. Dat gaat makkelijker. Snijd ook het hardgekookte ei in kleine stukjes.

  2. Meng in een schaaltje de prei, achterham en het ei met de andere ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

    Eet smakelijk!

Keywords: Ham, Prei, Yoghurt, Mosterd, Ei

Share it on your social network

Ga naar de inhoud