Halloween, de tijd van het jaar waarin we ons verkleden als spookachtige wezens, enge films kijken en genieten van verrukkelijke traktaties. Ik kan er echt van genieten. Een van die traktaties die perfect past binnen de Halloween-sfeer, is de Halloween pizza. Deze angstaanjagend lekkere creatie voegt een speelse en griezelige draai toe aan een alledaags gerecht. Daarbij is het geschikt voor jong en oud, want wie houdt er nu niet van pizza?

Halloween pizza

Deze Halloween pizza is perfect voor tijdens jouw Halloween party. Het recept is hartstikke eenvoudig, maar om een tof resultaat te krijgen moet je wel op één en ander letten. De bodems kun je kant en klaar kopen of maak je eigen pizzadeeg. Als saus heb ik kant en klare pizzasaus gebruikt, een variant met alvast wat kruiden toegevoegd. Dat geeft net wat extra smaak. Voor de spookjes heb ik gebruik gemaakt van plakken mozzarella. geen bol maar echt plakken. In principe kun je ook andere kaas gebruiken, als je dat lekkerder vindt.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat de spoken verdwijnen in de Halloween pizza als je deze van begin af aan meebakt. Dat is zonde! Daarom is het handig om de kaas-spookjes na het bakken op de hete pizza te leggen. Dan smelt de kaas alsnog én blijven de spoken zichtbaar.

Met de spinnen van olijven kun je hetzelfde doen. Je kunt ze prima meebakken, maar ze kunnen iets vervormen door de werking van de bodem. Wil je zeker zijn dat ze mooi in vorm blijven, leg ze dan na het bakken op de Halloween pizza.

Halloween

Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld. Ook in Nederland wordt Halloween steeds meer gevierd. Hier in de buurt is ieder jaar een hele leuke Halloween tocht, waar we dit jaar voor het eerst aan meedoen. We gaan nog niet zelf met onze kleine man op pad, maar de kinderen uit de buurt kunnen bij ons iets lekkers aan de deur halen.

Maar hoe gaat Halloween nou van oorsprong in zijn werk? Op 31 oktober verkleden kinderen zich en als het donker wordt bellen of kloppen ze aan bij huizen in de buurt die versierd zijn. Als wordt opengedaan roepen ze trick or treat!, wat inhoudt dat de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden of iets lekkers geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. 

Halloween recepten

Ik vind Halloween een heerlijk feest, zolang ik geen clowns tegenkom, en ga graag met het thema aan de slag in de keuken. Wil jij behalve deze Halloween pizza ook andere Halloween recepten maken? Dan vind je de volgende recepten misschien ook wel interessant!

Bijvoorbeeld deze griezelig lekkere heksenvingers. Koekjes in de vorm van heksenvingers met de smaak van vanille. Of een heerlijke pumpkin pie met pompoen, gecondenseerde melk en een bodem van speculaas. Ten slotte zijn ook deze bladerdeeg mummies een dikke aanrader. Een vulling van hazelnootpasta en hazelnoten omhuld met bladerdeeg.

Bereid je voor op een avond vol verrassingen en gruwelijk smakelijk plezier met deze betoverende Halloween party pizza. Durf je het aan? Moge je Halloween-avond gevuld zijn met smakelijk plezier! Happy Halloween!”

Bewaren

Hartstikke zonde om de Halloween pizza te bewaren, maar stel dat het nodig is omdat je de hele avond heen en weer loopt vanwege de trick-or-treatende kinderen aan de deur. Dan is het handig om te weten hoe je de pizza het best kunt bewaren én weer kunt opwarmen. De Halloween pizza bewaar je het best in de koelkast. Zorg wel dat ‘ie helemaal afgekoeld is.

Opwarmen doe je het best in de pan, niet in de oven. Verwarm een koekenpan, leg de pizza erin. Na een paar minuten is de onderkant krokant en zet je het vuur laag. Laat de pizza rustig nog even doorwarmen. Als de kaas na een minuut of 5 weer smelt is de pizza goed. Let wel op dat de bodem niet verbrandt.

Halloween pizza

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Halloween pizza met salami, cheddar, spinnen van olijven en spookjes van kaas
Moeilijkheidsgraad: Beginner Temperatuur: 200  °C Porties: 2 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat (of twee, afhankelijk van de grootte van de pizzabodems) met bakpapier.

  2. Leg de pizzabodems op de bakplaat en verdeel de pizzasaus over de twee bodems. Smeer de saus goed uit, maar houd een centimeter langs de rand vrij.

  3. Beleg de pizza's met de Spaanse salami en strooi er wat geraspte cheddar overheen.

  4. Snijd, op twee na, olijven in de lengte door de helft. Leg op elke pizza vier halve olijven. De andere helften snijd je nog een keer in de lengte door de helft en in dunne plakjes. Hiermee maak je de pootjes. Zie de foto voor een voorbeeldje.

  5. Schuif vervolgens de pizza's in de oven en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

  6. In de tussentijd steek je met een uitsteker spookjes uit de plakjes kaas. Heb je geen uitsteker? Dan kun je de spookjes er ook met een mesje uitsnijden. Snijd van de overgebleven olijven plakjes voor de monden en stukjes voor de ogen van de spoken.

  7. Als de pizza's goed gaar zijn leg je de kaas-spookjes op de pizza en maak ze af met monden en ogen.

    Eet smakelijk!

Keywords: Deeg, Tomatensaus, Kaas, Olijven

Share it on your social network

Ga naar de inhoud