Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram of iemand het leuk zou vinden om zijn of haar recept te delen op deze website. Daar kwamen best wat reacties op. Het idee hiervoor kwam van Koen. Dit is zijn gastrecept, hij maakte goed gevulde pitabroodjes.

Goed gevulde pitabroodjes

Koen verraste mij laatst enorm toen hij gekookt had en mij deze gevulde pitabroodjes voorzette. Hij had een maïskolf gegrild en was in de weer geweest om zijn eigen knoflooksaus te maken. Koen vertelde mij in geuren en kleuren hoe hij alles had bereid. Hij was er van overtuigd dat zijn gerecht met jullie gedeeld moest worden. Eerlijk is eerlijk, ik had vooraf mijn bedenkingen, maar de smaak was fantastisch! Ik kan dus niet anders dan jullie het recept van deze goed gevulde pitabroodjes geven. Dan kunnen jullie er zelf ook van genieten.

Smaak

Deze goed gevulde pitabroodjes zijn gevuld met alles wat Koen lekker vindt. Hij kookt graag, maar het moet niet te ingewikkeld zijn. Gehakt, maïs, tomaat, ui en knoflook gebruikt hij in bijna alles wat hij maakt. Kaas gaat er hier in huis ook in rap tempo doorheen. We hebben het ook altijd in huis, net als pitabroodjes overigens. Die maken we het liefst zelf. De saus heeft mij nog het meest verrast. Waar Koen altijd gewoon een fles mayonaise of ketchup uit de kast trekt, maakte hij nu zelf een sausje. En wat voor een! De smaken van mayonaise, yoghurt, knoflook en mosterd passen goed bij elkaar en bij de goed gevulde pitabroodjes. Ik ben helemaal enthousiast! Hopelijk genieten jullie er net zo van.

Nieuwe gastrecepten

Vanaf vandaag komt er iedere twee weken een nieuw gastrecept online. Allemaal heel divers en vooral erg lekker. Ik ben razend enthousiast! Deze goed gevulde pitabroodjes zijn een voorproefje voor de rest. Het wordt top!

Goed gevulde pitabroodjes

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Goed gevulde pitabroodjes. Het broodje is gevuld met gehakt, maïs, cherrytomaten en kruiden in tomatensaus. Geserveerd met een zelfgemaakte knoflooksaus.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Voor de saus

Aan de slag

  1. Snijd de tomaten in partjes en grill de maïskolf in een droge grillpan. Snijd de maïskorrels voorzichtig van de kolf. Pers de limoen uit.

  2. Snipper de ui en pers één teen knoflook. Fruit dit in de pan op laag vuur.

  3. Als de ui glazig wordt voeg dan het gehakt en wat zout toe en bak het gehakt tot het kleurt.

  4. Als het gehakt net aan gekleurd is, voeg dan de tomatenpuree, tomaten en de maïs toe. Roer het goed door elkaar.

  5. Strooi de gedroogde basilicum over het gehaktmengsel en voeg 3/4 van het limoensap toe. Bewaar de rest voor in de knoflook saus.

  6. Bak de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking en maak intussen de saus.

  7. Voeg de yoghurt, mayonaise, mosterd, knoflook, zout, de rest van het limoensap en een theelepel gedroogde basilicum bij elkaar en roer het goed door tot een mooie gladde knoflook saus.

  8. Vul de pitabroodjes met sla en het gehaktmengsel. Strooi de kaasvlokken er overheen en serveer met de knoflooksaus.

    Eet smakelijk!

Keywords: Gehakt, Kruiden, Ui, Knoflook, Kaas, Tomaat, Maïs, Sla

Share it on your social network

Ga naar de inhoud