Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie maakte ik onlangs voor mijn vriend. Ik wilde dit al heel lang maken, maar vond er geen tijd voor. Slap excuus en ontzettend jammer dat ik het uitstelde want het was heerlijk! Volgens mijn lief had ik mijzelf overtroffen en dat zegt heel veel!

Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie

Gnocchi, uitgesproken als njokkie, is een Italiaanse pastasoort. Het zijn kleine deegbolletjes van aardappel en tarwe. De benaming komt van het Italiaanse woord gnocco, dat klont betekent. Deze pastasoort is heel veelzijdig te gebruiken, je kunt het koken, bakken of in de oven bereiden. Zelf kies ik het meest voor de laatste twee opties. Ik bak het in de pan of ik gebruik gnocchi als onderdeel van een traybake uit de oven. Gebakken vind ik het simpelweg het lekkerst. Om gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie te maken bak je het in een hapjespan. Als de deegbolletjes teveel is afgekoeld naar je smaak, dan kun je deze nog heel even door de saus scheppen en een minuut of twee mee laten koken.

Groenten

In dit recept van gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie zitten naast spinazie ook tomaten en rucola Ik kan mij voorstellen dat je extra groenten zou willen toevoegen. Dat kan! Denk aan courgette, paprika, een uitje, broccoli… wat je wilt! Extra spinazie, rucola of tomaten kan natuurlijk ook altijd. Je kunt ook variëren met kruiden, gebruik eens verse tijm, rozemarijn of oregano. Je kunt er ook voor kiezen om ‘gewone’ spekreepjes, pancetta of hamblokjes te gebruiken of zelfs de vegetarische spekreepjes toevoegen. Er zijn zo veel variaties op gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie te maken. Ook met de passata kun je variëren, er is namelijk ook passata met toegevoegde kruiden te koop.

Bewaren

Mocht je na het eten nog gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie overhouden, dan kun je het bewaren. Zet het goed afgedekt in de koelkast, dan blijft het ongeveer twee dagen houdbaar.

Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Pers de knoflook, snijd de spinazie fijn en halveer de cherrytomaten

  2. Bak de spekreepjes ongeveer 5 minuten in een (koeken-)pan op een middelhoog vuur en zonder boter of olie. Haal ze vervolgens uit de pan en bewaar ze even in een apart schaaltje. Als je ze iets afdekt blijven ze warm.

  3. Smelt boter in dezelfde pan als waar je net de spekreepjes in bakte. Voeg de gnocchi toe en schep het goed door. Bak de gnocchi in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.

  4. Voeg de gedroogde kruiden en de knoflook toe als de gnocchi bijna klaar is. Haal de pan van het vuur en zet deze even apart.

  5. Voeg in een andere (hapjes-)pan de passata di pomodoro, tomatenpuree en de cherrytomaten bij elkaar. Laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de saus iets is ingedikt.

  6. Voeg de spinazie handje voor handje aan de saus toe en verhit dit tot de spinazie is geslonken. Roer de helft van de geraspte kaas er doorheen en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde kruiden.

  7. Verdeel de rucola over de borden, voeg vervolgens de saus erbij, dan de gnocchi en ten slotte de geraspte kaas, spekjes en verse basilicum.

    Eet smakelijk!

Keywords: Gnocchi, Tomaat, Spinazie, Kalkoen, Kruiden, Knoflook, Rucola

Share it on your social network

Ga naar de inhoud