Als je op zoek bent naar een makkelijk, snel en heel erg lekker hapje voor bij de borrel, dan moet je echt eens gevulde snackpaprika’s maken. Binnen tien minuten staan ze in de koelkast of op tafel. Leuk voor Koningsdag of voor het EK!

Gevulde snackpaprika’s

Op dit moment is het EK van start gegaan en vliegen de hapjes je om de oren. Spreekwoordelijk dan, want de winkels liggen er vol mee en op internet zie je allerlei lekkers voorbij komen. Ik kan er heel erg van genieten om lekker op de bank naar een voetbalwedstrijd te kijken, maar dan wel graag met een hapje en een drankje erbij. Het liefst ook met wat mensen om mij heen, maar alleen of samen met mijn man is ook prima. Bij een voetbalwedstrijd hoort dan natuurlijk een hapje en gevulde snackpaprika’s zijn wel heel toepasselijk vanwege de kleur. 😉 Het zijn lichte, koolhydraatarme hapjes waar je vrijwel iedereen een plezier mee doet. Ze zijn overigens ook leuk voor Koningsdag, een lekkere afwisseling met alle zoetigheden als oranje stroopwafels of soezen met sinaasappelroom.

Roomkaas

De snackpaprika’s worden gevuld met roomkaas. Ik kies altijd voor een bakje waar al kruiden aan zijn toegevoegd. Welke roomkaas je kiest maakt niet uit, light, met kruiden, zonder kruiden… wat jou lekker lijkt! Door de roomkaas op kamertemperatuur te laten komen is het makkelijker te mengen met chorizo, citroensap, verse bieslook en paprikapoeder. Je kunt de snackpaprika’s makkelijk met een klein lepeltje vullen. Een spuitzak kan ook, zorg wel dat de chorizo fijn genoeg gesneden is. Als je de gevulde snackpaprika’s na het vullen even in de koelkast zet, stijft de roomkaasvulling weer iets op.

Bewaren

Je kunt de gevulde snackpaprika’s als dat nodig is, een dag van te voren maken. Als je ze goed afdekt en in de koelkast bewaart blijven ze zeker goed. Je kunt ook de vulling al eerder maken, zodat je de snackpaprika’s alleen nog hoeft te vullen. Dat is een fluitje van een cent waardoor je hooguit vijf minuten bezig bent op het moment dat je de paprika’s wilt serveren.

Gevulde snackpaprika’s

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Gehalveerde oranje snackpaprika's gevuld met roomkaas, chorizo en verse bieslook.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 16 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Was de snackpaprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. De groene steeltjes kun je ook verwijderen. Ik heb er voor gekozen ze te laten zitten en er omheen te eten.

  2. Snijd de chorizo in fijne stukjes. 

  3. Meng de roomkaas met de stukjes chorizo, citroensap, paprikapoeder en wat verse bieslook.

  4. Vul de snackpaprika met het roomkaasmengsel en strooi er nog wat verse bieslook overheen.

    Eet smakelijk!

Keywords: Paprika, Roomkaas, Chorizo

Share it on your social network

Ga naar de inhoud