Wil je eens lekker uitpakken met Kerst en iets anders maken dan anders? Kies dan voor deze gevulde rollade in een korstje van gehakte noten! Zorg dat je genoeg maakt, want het valt gegarandeerd in de smaak!

Gevulde rollade

Met kerst eten wij heel vaak rollade, net als heel veel anderen! Als ik aan rollade denk dan denk ik aan Kerst en aan gezellig met z’n allen aan tafel genieten. Wij vieren Kerst vaak één dag bij mijn ouders en de andere dag bij mijn schoonouders. Wat ik het leukst vindt is om allemaal één gang van het kerstdiner te maken. Normaal gesproken braden mijn ouders de rollade, maar dit keer heb ik voorgesteld om samen met Koen het hoofdgerecht te koken. Ik maakte deze gevulde rollade in een notenkorstje, gebakken in de oven.

Voorbereiden

Je kunt het gerecht prima van te voren klaarmaken, zodat het alleen nog in de oven hoeft. Je vult de rollade, bindt ‘m op en maakt het korstje er vast omheen. Bewaar de gevulde rollade koel. Haal de gevulde rollade een half uur voor je het wilt braden uit de koelkast. Je hoeft alleen de oven nog voor te verwarmen en de rollade te bakken. Ideaal, je staat niet uren in de keuken want eenmaal in de oven heb je er geen omkijken meer naar!

Kip

Ik heb gekozen voor een gevulde rollade van kip. Dat vind ik lekkerder en het is wat lichter bij vaak toch al een zwaar kerstdiner. Houd je meer van varkensvlees of rundvlees, kies dan een andere rollade. Die zijn net zo lekker om te vullen. Houd er wel rekening mee, dat de bereidingstijd in de oven anders kan zijn. Wil je de gevulde rollade nog een extraatje geven, dan kun je er een heerlijke zelfgemaakte rode bessencompote bij serveren. Dat past perfect en is een lekker frisse toevoeging. In wens je in ieder geval hele fijne feestdagen! Geniet er van!

Gevulde rollade met notenkorstje

Kooktijd 2 2 hrs Totale tijd 2 uren
Een in de oven gebakken gevulde rollade met een korstje van gehakte noten. De rollade is gevuld met champignons.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Winter

Wat heb je nodig?

Extra benodigdheden

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hak de noten fijn en meng deze met de paneermeel. Ontdoe de kiprollade van het netje/touw.

  3. Snijd de rollade in de lengte tot tweederde in en vouw open. Snijd vervolgens in de inkeping de twee zijkanten tot de helft in zodat je de rollade in de breedte kunt openklappen.

  4. Bak de champignons in een koekenpan aan en voeg 100 gram van de ricotta toe. Roer goed door elkaar tot de ricotta en de champignons goed gemengd zijn. Voeg de kruiden toe en roer nogmaals goed door.

  5. Verdeel het champignonmengsel over de rollade. Vouw de rollade weer dicht en bind deze op met het keukentouw.

  6. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Smeer de boven- en zijkanten van rollade in met de overige ricotta en verdeel hier het mengsel van de noten en paneermeel over heen.

  7. Bak de kiprollade in de oven af tot deze gaar is. Om zeker te zijn dat de rollade goed gaar is, gebruik je een vleesthermometer om de exacte gaarheid te bepalen. Anders kun je uitgaan van zeker 75 tot 90 minuten bakken. De oventijd kan per oven verschillen dus de baktijd is een indicatie.

    Eet smakelijk!

Keywords: Kip, Champignons, Ricotta, Noten, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud