Gevulde paprika uit de oven. Wij eten het heel graag! Het is een heerlijk koolhydraatarm gerecht, licht en met een geweldige smaak. Wil je toch liever een wat zwaardere maaltijd, dan kun je aan de vulling nog wat rijst toevoegen of er wat krieltjes bij eten. Extra groenten toevoegen kan natuurlijk ook!

Gevulde paprika

Een hele makkelijke maaltijd van zoete rode paprika’s gevuld met gehakt en champignons. De kaas bovenop maakt het feestje compleet! Daarbij is gevulde paprika een hartstikke lekkere en lichte maaltijd. Door toevoeging van wat gezeefde tomaten en kaneel krijgt het gerecht een heerlijk warme smaak. Ik voeg regelmatig kaneel toe aan tomatensaus, bijvoorbeeld in vegan chili sin carne en een koolhydraatarme ovenschotel. Het geeft een saus net wat extra’s en verrassends. Wil je een twist geven aan je gerecht? Gebruik dan puntpaprika’s om te vullen.

Voorbereiden

Zelf eten wij gevulde paprika altijd als hoofdgerecht. De ene keer alleen de paprika’s, de andere keer met iets extra’s erbij. Het voordeel van dit gerecht is dat je het heel makkelijk kunt voorbereiden. Als je bijvoorbeeld gasten krijgt die komen eten, dan is het handig als je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Maak in dat geval het hele gerecht alvast klaar en zet het in de oven als je gasten er zijn. Zo heb je de tijd om lekker met je bezoek te kletsen. De oven doet al het werk voor je. Dát maakt dit gevulde paprika een heel makkelijk gerecht om te maken.

Bewaren

Maar… het kan nog makkelijker dan hierboven beschreven. Je kunt gevulde paprika invriezen. Vries de paprika’s rauw en gevuld in, zorg dat ze luchtdicht verpakt zijn. Bak ze daarna in de oven af en klaar is je maaltijd. De beste manier om een hele snelle koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten, als je het mij vraagt. Ingevroren kun je de paprika’s ongeveer twee maanden in de vriezer bewaren. Heb je de paprika’s afgebakken, dan kun je ze in de koelkast nog twee dagen bewaren, maar vers afgebakken zijn ze echt het lekkerst.

Heb je de paprika’s al afgebakken, dan kun je ze alsnog bewaren! Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze vers en smakelijk blijven:

Opwarmen: Wanneer je de gevulde paprika’s wilt opwarmen, kun je ze in de oven of magnetron verwarmen tot ze goed warm zijn.

Afkoelen: Laat de gevulde paprika’s eerst volledig afkoelen voordat je ze opbergt. Dit voorkomt condensatie, wat kan leiden tot bederf.

Bewaarcontainer: Plaats de gevulde paprika’s in een luchtdichte container. Dit helpt om vocht en lucht buiten te houden, waardoor de kwaliteit behouden blijft.

Koelkast: Je kunt gevulde paprika’s maximaal 3-5 dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat de temperatuur van de koelkast onder de 4 graden Celsius blijft.

Vriezer: Voor langere bewaring kun je gevulde paprika’s ook invriezen. Wikkel ze goed in plasticfolie of aluminiumfolie en plaats ze in een vriezer-bestendige zak. Zo blijven ze tot 3 maanden goed.

Gevulde paprika

Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Gevulde paprika met rijst en gehakt
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in kleine stukjes.

  2. Maak de paprika's goed schoon. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika's in een ovenschaal.

  3. Bak de ui en knoflook met een beetje olie aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Daarna voeg je de champignons toe en bak deze kort mee.

  4. Giet de gezeefde tomaten bij het gehaktmengsel, roer goed door en breng op smaak met peper, zout, een snuf kaneel en eventueel wat andere kruiden naar keuze.

  5. Schep het gehaktmengsel in de paprika's en strooi er wat geraspte kaas overheen.

  6. Zet de gevulde paprika's 20 minuten in de oven.

    Eet smakelijk!

Keywords: Paprika, Gehakt, Kruiden, Champignons, Ui, Knoflook, Tomaat

Share it on your social network

Ga naar de inhoud