Zoals je misschien wel weet hou ik erg van ontbijtjes en maak ik daar graag iets bijzonders van. Deze gevulde kaiserbroodjes zijn hier in huis favoriet. Ze zijn makkelijk en snel te maken en net even anders dan een gewoon broodje bij het ontbijt.

Gevulde kaiserbroodjes

Gevulde kaiserbroodjes zijn bij Koen en mij een traditie geworden op zondagochtend. We maken ze namelijk altijd als er op zondagochtend Formule 1 op tv is. De races in bijvoorbeeld Japan en Australië beginnen vaak al om een uur of zeven. Op zich geen probleem, we zijn dan toch al wakker, maar het kan met een lekker ontbijtje net iets aangenamer worden. Om half zeven begin ik met het vullen van de broodjes en het voorverwarmen van de oven en als de race om zeven uur start, zijn ze klaar! Tijdens de race hebben we dan vier heerlijke broodjes om lekker van te genieten. Overigens maken we de broodjes ook op zondagen dat er niet in de ochtend geracet wordt, ze kunnen namelijk altijd!

Vullen

Regelmatig maak ik gevulde kaiserbroodjes, het maakt ontbijten of lunchen net iets specialer. De broodjes die ik het meest maak zijn gevulde stokbroodjes met champignons, gevulde Italiaanse bollen en een borrelbrood met kruidenboter, kaas en kruiden. Heerlijk met een kop soep of met een salade erbij. Zo heb je eenvoudig een volwaardige lunch of avondmaaltijd. 

Bewaren

Heb je een broodje teveel gemaakt? Dat kan gebeuren en je wilt het broodje vast bewaren! Je kunt het afgebakken broodje afgedekt bewaren in de koelkast, zo blijft het twee dagen goed. Voor je de gevulde kaiserbroodjes eet kun je het in de oven nog even opwarmen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje ongeveer 8 minuten zodat het weer warm is. Zo heb je ook één of twee dagen later nog een heerlijk ontbijt of lunch.

Gevulde kaiserbroodjes

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Gevulde Kaiserbroodjes
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4

Wat heb je nodig?

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

 2. Snijd de bovenkant van de kaiserbroodjes af en hol de broodjes zoveel mogelijk uit. Kijk hier wel mee uit, je haalt al snel te veel van de inhoud weg waardoor in de bodem of zijkanten gaatjes of scheuren ontstaan.

 3. Als je alle broodjes hebt uitgehold, plaats ze dan in een met bakpapier beklede ovenschaal en leg in ieder broodje twee plakjes van de flinterdunne ham.

 4. Breek in ieder broodje één ei en strooi er wat basilicum en peper en zout over heen.

 5. Bak de broodjes in 25 minuten af, onder in de oven. Als het goed is, is het eiwit nu gestold, maar het eigeel nog niet. Wil je ook het eiwit gestold hebben, voeg dan nog een paar minuten aan de baktijd toe.

  Eet smakelijk!

   

  Tip: De flinterdunne ham kun je ook vervangen door spek, beenham of salami. Net wat je zelf lekker vindt!

Keywords: Brood, Ei, Vlees, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud