Wij zijn gek op gevulde broodjes. Er staan dan ook meerdere recepten van op deze site. Ideaal aan een gevuld broodje is dat je ze als ontbijt, lunch of avondeten kunt maken. Bijvoorbeeld een gevuld kaiserbroodje als ontbijt of een gevuld stokbrood als avondeten. Een gevulde Italiaanse bol staat hier regelmatig op tafel. Als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd.

Gevulde Italiaanse bol

Italiaanse bollen, ook wel lunchbollen genoemd, zijn broodjes met een lekker krokante korst. Ze zijn vrij groot, ongeveer twee keer zo groot als een wit bolletje. Italiaanse bollen zijn vaak gekruid met oregano. Je kunt ze beleggen zoals je wilt en door de grootte is het ook heel makkelijk om een gevulde Italiaanse bol te maken. Ik heb bijna altijd broodjes in huis die we alleen nog zelf hoeven af te bakken. Stokbrood, baguettes, pistolets, of kaiserbroodjes. Dit keer had ik Italiaanse bollen in de keuken liggen. Ik wilde er graag iets lekkers mee maken, maar wist nog niet helemaal wat. Uiteindelijk was het Koen zijn idee om gehakt te bakken en dat op het broodje te doen. Het leek mij lekkerder om dan het broodje te vullen. Dat was een succes. Een gevulde Italiaanse bol is heel makkelijk en snel te maken, je staat er dus niet te lang voor in de keuken!

Brood

Ik eet graag brood, niet zo gek aangezien ik uit een familie kom met brood- en banketbakkers. Mijn opa en oma hadden een bakkerij met winkel waar zijn onder andere brood en gebak verkochten. Ik ben de eerste jaren van mijn leven praktisch in de bakkerij opgegroeid. Het liefst eet ik donker volkorenbrood, maar mijn guilty pleasure zijn verse witte puntjes. Zo lekker! Toen Koen en ik tergkwamen van een rondreis door Rusland, Mongolië en China heb ik dan ook meteen een zak verse witte puntjes gehaald. Niet dat we zo lang weggeweest waren, het was drie weken… 😉 Een gevulde Italiaanse bol is ook erg favoriet, met name bij Koen.

Gevulde Italiaanse bol

Kooktijd 35 minuten Totale tijd 35 minuten
Gevulde Italiaanse bol
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de kapjes van de Italiaanse bollen en hol de broodjes uit.

  3. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook aan en voeg daar het gehakt en de kruiden aan toe. Bak dit een paar minuten.

  4. Giet de passata erbij en roer het geheel goed door.

  5. Vul de broodjes met het mengsel en strooi er geraspte kaas overheen.

  6. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Gehakt, Tomaat, Kruiden, Kaas
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud