Al een tijdje stond het op mijn to-do list om gevulde croissants te maken. Het kwam er alleen niet van. Nu is het Pasen en dat zorgt ervoor dat ik meer tijd heb en het recept past heel goed bij paasontbijt of de paasbrunch. Ik maakte gevulde croissants met banaan en nutella. Het recept is ontzettend lekker en eenvoudig om te maken!

Gevulde croissants met banaan en nutella

Croissants zijn heerlijk als je t mij vraagt! Ik maak ze regelmatig en vind het leuk om met het croissantdeeg te experimenteren. Zo vind ik cruffins altijd lekker om te maken, maar ook zijn croissants makkelijk te vullen. Gevulde croissants met banaan en nutella zijn heel makkelijk te maken, binnen een half uur staan ze op tafel! Lekker om te maken bij een paasontbijt of met moederdag- of vaderdag!

Croissants

Croissants zijn Franse ontbijtbroodjes van gerezen bladerdeeg. Natuurlijk zijn ze herkenbaar aan de vorm, croissants worden opgerold tot een halve maan. Hoewel het een typisch Frans broodje is, komt het oorspronkelijk helemaal niet uit Frankrijk maar uit Oostenrijk. Oostenrijks zakenman August Zang introduceerde de croissants in Parijs toen hij daar een bakkerij opende. Hij verkocht er Weense broodjes en gebak, waaronder een broodje dat erg lijkt op een croissant zoals we dat nu kennen. Over het ontstaan van de croissant gaan diverse legenden rond.

Diverse croissants en vullingen

Zelf croissants maken is best tijdrovend en een flinke klus, maar wel heel leuk. Daarnaast kun je ook croissants kopen die je alleen nog hoeft af te bakken en kant en klaar croissantdeeg kopen. Je hoeft de broodjes dan alleen nog te rollen. Het voordeel van kant en klaar croissantdeeg is dat je er lekker mee kunt spelen en daar houd ik van! Gewoon je eigen lekkere croissants maken eventueel met vulling. Zo kun je er heerlijke chocolade croissants mee maken, een appel-kaneel croissant of natuurlijk een gevulde croissant met banaan en nutella.

Gevulde croissants bewaren

Croissants zijn prima te bewaren, maar dat raad ik je met deze gevulde croissants met banaan en nutella niet aan. Banaan invriezen en daarna weer ontdooien geeft niet zo’n smakelijk resultaat. Ik zou de gevulde croissants gewoon lekker meteen opeten of hooguit tot de volgende ochtend bewaren in een goed afgesloten bakje.

Gevulde croissants met banaan en nutella

Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Zoete gevulde croissants
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 6 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Pel de bananen en snijd ze in tweeën.

  3. Rol het blikje croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los.

  4. Besmeer de croissants met nutella en leg bovenaan het brede stuk de halve banaan. Rol de croissants op en leg deze ook op de bakplaat.

  5. Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei en bak ze in 15 minuten af.

    Eet smakelijk!

Keywords: Croissants, Fruit, Nutella, Zoet

Share it on your social network

Ga naar de inhoud