“Creatief met leftovers” had ik dit broodje ook kunnen noemen. Zoals vaak met lunchrecepten, was ik ook dit keer op zoek naar wat er nog in de koelkast en keukenkastjes te vinden was. In de broodtrommel lag een stokbrood dat tegen de houdbaarheidsdatum liep, ik vond twee eieren, wat champignons en een zakje geraspte kaas dat bijna leeg was. Ineens kreeg ik het idee voor een gevuld stokbrood. Heel makkelijk te maken en erg lekker! Wat peper en zout erbij, wat kruiden toevoegen en smullen maar.

Gevuld stokbrood

Naast dat een gevuld stokbrood lekker is, heeft het wat mij betreft ook nog een extra voordeel. Eerlijk gezegd vind ik het niet altijd makkelijk om genoeg groenten te eten op een dag. Als ik ’s avonds 250 gram groenten op mijn bord leg dan vind ik dat soms echt veel. Hangt natuurlijk wel af van wat het is hé? Zo is 250 gram sla een enorme berg en 250 gram kool lijkt al veel minder. Maar goed, om al een deel groenten gegeten te hebben probeer ik het creatief in mijn andere maaltijden te verwerken. Tussendoor wat groenten snacken helpt ook al. Dat voorkomt bij mij de drang om chocolade uit de kast te trekken. Dit keer gingen de groenten in mijn lunch. Door een gevuld stokbrood alleen op te eten had ik al ruim 100 gram te pakken!

Bewaren

Inmiddels heb ik het gevuld stokbrood al veel vaker gemaakt, ook in ander variaties. Bijvoorbeeld een gevulde Italiaanse bol of een gevuld kaiserbroodje. Ik maak ze ook als er eens iemand komt eten. Heel handig is dat je het eerder al kunt maken en afbakken. Tegen de tijd dat je het wilt eten hoef je het alleen nog een paar minuutjes in de oven te verwarmen. Als je een gevuld stokbrood wel meteen wilt eten dan heb je, terwijl het in de oven staat de tijd om toch nog even iets in huis, aan het werk of voor jezelf te doen.

Gevuld stokbrood

Kooktijd 45 45 mins Totale tijd 45 minuten
Gevuld stokbrood met ei, champignons en verse kruiden.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd een dun laagje van de bovenkant van het stokbrood en hol het stokbrood uit.

  3. Snijd de champignons en de bieslook in kleine stukjes.

  4. Breek twee eieren in een kommetje en kluts deze met een vork door elkaar. Voeg de champignons, de geraspte kaas en een deel van de bieslook toe en meng het geheel door elkaar.

  5. Voeg aan het mengsel wat zout en peper toe en giet het in het uitgeholde stokbrood.

  6. Bak het gevulde stokbrood in 30 minuten af tot het eiwit gestold is. Als het stokbrood te hard kleurt kun je het na 20 minuten afdekken met aluminiumfolie.

  7. Strooi nog wat bieslook over het stokbrood en geniet er van!

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Champignons, Kaas, Kruiden, Ei

Share it on your social network

Ga naar de inhoud