Afgelopen weekend hielden we hier thuis een filmmarathon. Achtereenvolgens keken we the Godfather 1, 2 en 3. Bij een film hoort wat ons betreft een snack. Vaak kiezen we voor chips, popcorn of borrelnoten, maar als je drie films kijkt, dan wordt dat toch allemaal iets minder gezond. Daarom maakte ik voor de verandering eens deze healthy snack! Het recept voor geroosterde kikkererwten is eigenlijk geen recept te noemen. Het is zo makkelijk, maar ik heb het toch uitgewerkt en op de site gezet. Ik wil je dit lekkers niet onthouden!

Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn heerlijke peulvruchten die je heel verrassend kunt gebruiken. Zo kun je er heerlijke hummus en falafel van maken, ze toevoegen aan een vegetarische curry of zelfs verwerken in pindakaas blondies! Ook geroosterde kikkererwten zijn lekker én verantwoord. Zoals je merkt zijn kikkererwten veelzijdig te gebruiken, maar ze zijn ook heel goed voor je. Per 100 gram bevatten ze meer dan 7 gram voedingsvezels, bijna 9 gram eiwit en veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Geen wonder dat kikkererwten zo geliefd zijn onder vegetariërs en veganisten! Ik moet er wel aan toevoegen dat 100 gram kikkererwten 6 gram vet bevat, wat vrij veel is voor groenten. Wel is het aanzienlijk minder dan in borrelnoten (ruim 33 gram per 100 gram), waardoor geroosterde kikkererwten een prima vervanger kan zijn.

Bewaren

Kun je geroosterde kikkererwten bewaren? Ja zeker! Laat ze na het bakken goed afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten bakje of zakje. De geroosterde kikkererwten blijven dan ongeveer een week houdbaar. Zorg er desnoods voor dat je ze na het bakken in de oven nog even verder laat drogen. Zoals altijd is het verstandig om voor gebruik even goed te kijken en te ruiken, proef eventueel even. Zie, ruik of proef je iets geks, dan kun je ze beter weggooien.

Geroosterde kikkererwten

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Geroosterde kikkererwten
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze goed uitlekken.

  3. Verdeel ze vervolgens over een schone, droge theedoek en dep de kikkererwten droog. Doe de erwten vervolgens in een kom.

  4. Voeg aan de kikkererwten de olijfolie, komijn, zout, knoflook-, chili- en paprikapoeder toe en meng het goed door elkaar.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de kikkererwten hier op. Verdeel ze goed over de bakplaat en bak ze ongeveer 25 - 30 minuten in de oven. Schep ze iedere tien minuten even om.

    Eet smakelijk!

Keywords: Kikkererwten, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud