Zelf garnalensalade maken voor op toast of op brood? Met dit recept zet je een feestje op tafel. Zelfs als je weinig tijd hebt kun je lekker genieten van een zelfgemaakte garnalensalade. Hieronder en in het recept lees je er alles over!

Zelfgemaakte salades

Als ik ergens dol op ben, dan is het op salades! Het liefst zelfgemaakte salades, want die zijn net iets lekkerder dan salades uit de supermarkt. Tenminste, dat vind ik. Het voordeel is dat je precies weet wat erin zit. Plus dat je ze zo naar je smaak kunt maken, dat ze zijn zoals jij ze het allerlekkerst vindt. Op deze website kun je wel meerdere salades terugvinden, bijvoorbeeld een ham-prei salade, klaar heeft 5 minuten. Een tonijnsalade, klaar in 10 minuten. En een eiersalade, klaar in 15 minuten. Met deze garnalensalade, ben je hooguit 5 tot 10 minuten bezig.

Garnalensalade

Voor de beste garnalensalade heb ik gebruik gemaakt van voorgekookte garnalen. Dat vind ik zelf heel makkelijk. Ze zijn heel lekker en het werkt supersnel. Je hoeft er namelijk niets meer aan te doen. Voorgekookte garnalen zijn gekookte en gepelde garnalen. Ik kies er altijd voor om dan garnalen te gebruiken met het MSC keurmerk. Dat houdt in dat het product komt uit een visserij die onafhankelijk gecertificeerd is, volgens de MSC standaard. Dat staat voor een goed beheerde en duurzame visserij. Het is iets wat ik zelf wel belangrijk vind als het gaat om garnalen en vis In het algemeen.

Naast de garnalen gebruik ik mayonaise en volle yoghurt. Wil je de salade iets gezonder maken? Dan gebruik je iets minder mayonaise en iets meer yoghurt. Vind je een salade met mayonaise lekkerder, dan kan dat natuurlijk ook.

Kruiden

Verder gebruik ik verse peterselie en verse dille. Heb je van deze twee kruiden de gedroogde variant in huis, gebruik die dan vooral. Het kan alleen wel zo zijn dat je dan iets minder gebruikt, omdat de smaak wat sterker is. Mijn tip is om tussendoor te blijven proeven en liever iets minder toe te voegen dan teveel. Je kunt namelijk heel eenvoudig extra kruiden bij een salade doen, maar je kunt teveel aan kruiden er moeilijk uithalen.

Daarnaast heb ik er in deze salade voor gekozen om knoflook poeder te gebruiken in plaats van verse knoflook en dat heeft ermee te maken dat verse knoflook vaak heel veel scherper van smaak is en hoe langer de salade klaarstaat, hoe scherper de smaak zal worden. Met knoflookpoeder heb je dat niet. Ook voor de knoflookpoeder geldt: als je denkt dat 1,5 theelepel teveel is, doe er dan eerst 1/2 theelepel knoflookpoeder in en proef. Voeg daarna eventueel extra knoflookpoeder toe.

Bewaren

Uiteraard kun je deze garnalensalade ook van tevoren maken, dus mocht je weten dat je bezoek krijgt, of weet je dat je ‘s avonds lekker met een glas wijn op de bank toastjes gaat eten? Dan kun je het alvast makkelijk voorbereiden. Als je de salade goed afdekt en ingrediënten gebruikt die vers zijn (met name de garnalen) dan kun je de salade maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Let wel op met de garnalensalade. Dus kijk, ruik en proef voordat je het gebruikt. Ziet de salade er gek uit qua kleur, ruikt het naar, heeft het een vreemde kleur of smaakt het niet zo lekker? Gebruik het dan alsjeblieft niet.

Deze garnalensalade is niet geschikt om in te vriezen. Maar dat maakt ook niet uit, aangezien je heel makkelijk en snel en nieuwe schaaltje vol gemaakt hebt. De hoeveelheden van dit recept zijn voldoende om minimaal 4 pistoletjes te beleggen. Dus ook meer dan voldoende voor een gezellige borrelavond.

Garnalensalade

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Een frisse en toch romige garnalensalade voor op brood en toastjes. Klaar in 5 tot 10 minuten!
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Meng in een kommetje de garnalen met yoghurt en mayonaise. Roer het goed door elkaar.

  2. Voeg de fijngehakte peterselie en dille toe, samen met het knoflookpoeder. Meng opnieuw goed door elkaar.

  3. Breng de garnalensalade op smaak met peper en zout.

    Eet smakelijk!

Keywords: Garnalen, Yoghurt, Mayonaise, Knoflook, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud