Een heerlijk fruitige en zoete gin tonic mag in de zomer en bijvoorbeeld tijdens Valentijnsdag en Moederdag niet ontbreken. Je kunt het het hele jaar door drinken en het ziet er feestelijk en gezellig uit! Voordeel is dat het in een paar minuutjes klaar is. Hieronder lees je alles over mijn favoriete gin-tonic recept!

Gin tonic

Gin tonic is een cocktail met als basis gin en tonic. Je zou het niet denken hè? 😉 De verhouding tussen gin en tonic is 1 deel gin en ongeveer 1,5 tot 2 delen tonic. De cocktail werd voor het eerst geïntroduceerd in de achttiende eeuw, waar het werd gebruikt om malaria te voorkomen in het leger. Tegenwoordig is het een heel populaire cocktail die je op heel veel drankkaarten ziet staan. Ook worden er veel variaties gemaakt op het origineel, waardoor je de lekkerste combinaties krijgt!

Tonic

Tonic is een frisdrank met een bittere smaak. Die smaak wordt veroorzaakt door kinine. Tonic is suikerhoudend, maar tegenwoordig heb je ook light varianten en zelfs tonic die helemaal geen suiker bevat. Voor deze fruitige gin tonic is een tonic met een smaakje erg lekker. Bijvoorbeeld Fever-Tree Raspberry & Rhubarb. Mijn ervaring is dat deze niet in alle supermarkten verkrijgbaar is, maar als je online je boodschappen bestelt kom je er zeker aan! Overigens is de gin tonic ook lekker als je gewone tonic gebruikt!

Gin

Gin is een sterke drank die rechtstreeks van jenever afstamt. De drank wordt gemaakt door vergist graanbeslag te distilleren. De typische smaak krijgt gin door toevoeging van jeneverbessen. De oorsprong van gin gaat eeuwen terug. Voor deze gin tonic heb ik strawberry gin gebruikt van Puerto de Indias. Heb je een andere strawberry gin in huis? Ook prima natuurlijk! Je kunt de fruitige gin tonic zelfs maken met alcoholvrije gin. Daarvoor gebruik ik zelf Ceder’s Pink Rose. Voor wat extra aardbeiensmaak in de fruitige gin tonic kun je dan wat extra siroop of verse aardbeien toevoegen.

Alcholvrije cocktails

Maak je liever alcoholvrije drankjes? Hierboven vond je al een tip om een alcoholvrije gin tonic te maken. Ook staan er op deze website andere heerlijk mocktails! Misschien vind je deze alcoholvrije passievrucht cocktail wel iets! Ook heb ik een recept voor een heerlijke alcoholvrije mojito en een frisse alcoholvrije appel cocktail.

Fruitige gin tonic

Kooktijd 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Een fruitige gin tonic met strawberry gin, limonadesiroop, munt, aardbeien, blauwe bessen en ijs.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Doe de strawberry gin, limonadesiroop en tonic in een mooi cocktail glas. Roer goed door. Voeg ijsblokjes toe en maak de cocktail af met blauwe bessen, aardbeien en een paar blaadjes munt.

    Geniet er van!

Keywords: Gin, Tonic, Limonadesiroop, Fruit, IJsblokjes

Share it on your social network

Ga naar de inhoud