Niets makkelijker dan het maken van een frittata. Duik in je koelkast op zoek naar groenten en eieren. Pak wat kruiden uit je keukenkastje of kruidenrek en je bent good to go. Frittata is een goedgevulde omelet waar je groente, vlees en vis aan kunt toevoegen. Ideaal om leftovers op te maken. Liever kleinere porties? Kijk dan eens naar deze mini frittata, ook uit de oven en mooie kleine porties.

Frittata uit de oven

Eigenlijk maak je frittata normaal gesproken in een koekenpan. Nu wil het geval dat ik prima koekenpannen heb, maar er zijn geen deksels voor. Dus duurt het lang voor de frittata gaar is, als dat al lukt. Vaak is de bovenkant nog niet gestold als de onderkant al donkerbruin is. Frittata uit de oven is dan dé oplossing! Frittata is van oorsprong een Italiaans gerecht waarin de restjes groenten en pasta die over zijn van de vorige dag gebruikt worden. Ik vind het een ideaal gerecht om als avondmaaltijd te maken. Daarnaast is het heel snel te maken, je hoeft alleen de groenten te snijden en even aan te bakken. Dan schuif je het in de oven en is het wachten tot het klaar is en je kunt eten. Wat je overhoudt kun je de volgende dag als lunch eten! Als je iets overhoudt tenminste…

Bewaren

Frittata uit de oven kun je heel makkelijk en goed bewaren. Invriezen kun je bveter niet doen. De textuur van het ei verandert, waardoor het rubberachtig en waterig wordt. Niet zo smakelijk dus. In de koelkast kan het wel goed bewaard worden. Je kunt het in de koelkast twee dagen bewaren in een goed afgesloten bakje. Wil je het opwarmen om te eten? Leg het in een ovenbestendige schaal en dek deze af met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de frittata ongeveer 5-7 minuten.

Frittata uit de oven

Kooktijd 40 minuten Totale tijd 40 minuten
Een in de oven gebakken frittata van ei, spinazie, champignons en tomaat met kruiden en geraspte kaas.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde quichevorm in.

  2. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de champignons in plakjes en halveer de tomaten.

  3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons aan toe en bak ongeveer 4 minuten. Voeg daarna de spinazie beetje bij beetje toe tot deze slinkt.

  4. Klop de eieren los en meng ze met de Griekse yoghurt en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schep de groenten in de quichevorm en verdeel de gehalveerde tomaatjes over de groenten. Giet het ei-yoghurtmengsel er overheen en zorg dat het zich goed over de vorm verdeelt.

  6. Bak de frittata in 20 minuten goudbruin en gaar.

    Eet smakelijk!

Keywords: Ei, Kruiden, Tomaat, Champignons, Yoghurt, Kaas

Share it on your social network

Ga naar de inhoud