In het weekend of op vrije dagen vind ik het heerlijk om uitgebreider te ontbijten. Mijn favorieten zijn kaiserschmarrn en deze fluffy pancakes. De pancakes kun je vergelijken met American pancakes. Ik maak ze graag op zondagochtend om samen met Koen lekker van te genieten. Heerlijk met thee en koffie, fruit en yoghurt.

Fluffy pancakes

Fluffy pancakes zie je de laatste tijd veel vaker voorbij komen. Je kent vast American pancakes, maar het kan nog luchtiger bij Japanse soufflé pancakes. Hoe je pannenkoeken zo luchtig maakt is geen heel groot geheim. De eieren worden gesplitst en de eiwitten opgeklopt. Hierdoor wordt het beslag al heel luchtig. Daarbij voeg je wat bakpoeder aan het beslag toe waardoor je extra lekkere en luchtige pancakes bakt.

Yoghurt en fruit

De pancakes op zich zijn al heel lekker, maar je kunt natuurlijk ook meteen extra uitpakken om er een lekker feestelijk ontbijt van te maken. Mijn dag begint altijd beter als ik echt flink uitpak met een ontbijtje. Als het een feestje is op mijn bord, voel ik me ook fijner de rest van de dag! Ik combineer pancakes vaak met yoghurt en fruit. Denk aan mandarijn, nectarine, appel of rood fruit. Ook rabarber compote, agave siroop, karamel of honing kan natuurlijk altijd. Net waar je zin in hebt.

Bewaren

De pancakes zijn net gebakken natuurlijk het lekkerst, maar je kunt ze ook makkelijk bewaren. Je kunt er voor kiezen om de pancakes in te vriezen. In dat geval bewaar je ze in een luchtdicht afgesloten bakje of zakje. In de vriezer blijven ze zeker twee maanden goed. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren. Pak ze in in folie, dan blijven ze twee dagen goed. Zelf warm ik ze, als ik ze in de koelkast of vriezer bewaard heb, nog even op in de magnetron.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Meng de eidooiers met de bloem, melk, bakpoeder en kaneel tot een glad beslag.

  2. Klop de eiwitten met de suiker op en spatel de opgeklopte eiwitten rustig door het beslag.

  3. Verhit wat boter in een koekenpan en schep één of meer (afhankelijk van de grootte van je pan) hoopjes beslag in de pan. Bak ze op relatief laag vuur aan beide kanten goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pancakes, Zoet
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud