Deze maaltijd was zo makkelijk en snel te maken dat dit eigenlijk geen recept mag heten. Toch vonden wij de flatbread met falafel en mangosalsa waanzinnig lekker! Het is heel licht en smaakt naar zomer. Ideaal nu het toch nog een paar dagen heerlijk weer is. Maar zelfs als het regenachtig weer is, of zelfs als het vriest is dit nog een heerlijk gerecht dat je een instant zomers gevoel geeft.

Flatbread met falafel

Een geweldige combinatie ale je het mij vraagt! De fluffy broodjes met de krokante balletjes en de lichtpittige mangosalsa combineren geweldig qua smaak. Als je het gerecht in een specifieke keuken probeert te plaatsen lukt dat iets minder goed. Flatbread en falafel zijn Midden-Oosters, mangosalsa neigt meer naar het Mexicaanse. Maar wat maakt het uit? Niemand die je er op afrekent en het is gewoon lekker. 😉 Mocht je mangosalsa overhouden, dan heb ik heb meteen vast een tip voor je: die is heerlijk op bruschetta! Bak de bruschetta zoals in het recept, maar in plaats van het te beleggen met carpaccio, beleg je het met mangosalsa. Een heerlijk hapje voor bij de borrel.

The easy way

Dit recept voor flatbread met falafel en mangosalsa gaat uit van the easy way. Namelijk dat je het brood en de kikkererwtenballetjes koopt en alleen nog afbakt. Maar je kunt het ook uitgebreider aanpakken en zelf falafel en flatbread maken. Super makkelijk om te doen, het kost wat extra tijd, wel een dikke aanrader. Versgebakken zijn ze net iets lekkerder. Toch heb je van die dagen dat je iets lekkers wilt eten zonder lang in de keuken te staan. Dan is the easy way the way to go. Het enige dat je zelf maakt is de mangosalsa en dat kun je doen terwijl het flatbread in de oven ligt en je de falafel bakt.

Flatbread met falafel en mangosalsa

Kooktijd 20 min Totale tijd 20 minuten
Zacht en luchtig flatbread gevuld met falafel balletjes en een frisse, lichtpittige salsa van mango en tomaat.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de mango en de tomaten in blokjes, snijd de peterselie fijn. Meng dit met de curry en de sweet chilisaus en strooi er wat chiliflakes overheen.

  2. Bak de flatbreads zoals op de verpakking en bak de falafel bruin en knapperig.

  3. Beleg de flatbreads met sla, falafel en mangosalsa.

    Eet smakelijk!

Keywords: Flatbread, Brood, Falafel, Mango, Tomaat, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud