Print opties:

Feta dip met gepofte Honingtomaten®

Een heerlijk romige feta dip met gepofte Honingtomaten®

De afgelopen weken waren razend druk met het klussen in ons nieuwe huis en de aanstaande verhuizing. Gelukkig is het einde in zicht! Ik kreeg in de tussentijd een heerlijk pakketje van Looye Kwekers waar ik een lekkere feta dip met gepofte Honingtomaten® mee maakte. Zo konden we tussen al het klussen door ook even lekker ontspannen en genieten tijdens een (alcoholvrije) borrel.

Feta dip

De fetadip an sich is supersimpel, maar heel smaakvol. Zeker in combinatie met de Honingtomaten®. Je kunt de dip maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Ik vind het persoonlijk zonde om de hele keukenmachine te gebruiken, ik heb dan ook nog geen vaatwasser... Dus gebruik ik de staafmixer. Dat gaat hartstikke makkelijk en snel! Het enge dat je doet is alle ingrediënten in een kom en pureren maar. In een handomdraai is je dip klaar. De tomaten voeg je toe als je serveert en je hebt een prachtige feta dip met gepofte Honingtomaten® om lekker van te smullen. Heerlijk met versgebakken pitabroodjes, flatbread of naan brood!

Honingtomaten poffen

Ken je de Honingtomaten® van Looye Kwekers? Het zijn tros- cherrytomaten met een honingzoete smaak en een stevige bite. Ik ben er dol op en maakte er eerder als eens een bloemkoolbodempizza mee! Dit keer pofte ik ze in de oven waardoor de zoete smaak nog beter naar voren kwam in de feta dip met gepofte Honingtomaten®. Koen en ik hebben nog net niet om de gepofte Honingtomaten® gevochten. ;-)

Het poffen werkt eigenlijk vrij simpel. Je verwarmt de oven voor en legt de tomaten op een bakplaat of in een ovenschaal. Je besprenkelt ze met olijfolie en strooit er wat versgemalen zout en peper overheen. Vervolgens zet je de tomaten ongeveer 20 minuutjes in de oven en je zult zien dat het velletje knapt. Dat betekent dat de Honingtomaten® goed gepoft zijn. Dan haal je ze uit de oven, laat je ze iets afkoelen zodat je je mond er niet aan brandt. In de tussentijd maak je de rest van de feta dip.

Je kunt de feta dip met tomaten prima van te voren maken en daarna bewaren. Zorg ervoor dat je de dip goed afdekt en bewaar het in de koelkast. Het blijft ongeveer drie tot vier dagen goed. Invriezen kan ook, maar ik vond het daarna zelf niet meer zo lekker. Of je dat wil doen is dus aan jou. In principe kun je de dip ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 25 min Totale tijd: 25 minuten
Porties 6
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Wat heb je nodig?
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram Feta kaas
  • 80 gram Honingtomaten®
  • 1/2 eetlepel Citroensap
  • 2 tenen Knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Aan de slag
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Neem een ovenschaal en leg de Honingtomaten hierin. Besprenkel ruimschoots met olijfolie en bestrooi met versgemalen zout en peper. Pof de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op dat ze niet verbranden! Als de velletjes van de tomaten opengescheurd zijn, zijn ze goed.

  3. Doe de Griekse yoghurt, citroensap en knoflook in een keukenmachine. Verkruimel de feta kaas erbij en meng tot een gladde dip. Je kunt hiervoor ook heel goed een staafmixer gebruiken. Dat scheelt afwas. ;-)

  4. Schep de fetadip in een schaaltje of een mooi bordje en leg de gepofte Honingtomaten erop. Serveer met bijvoorbeeld gebakken pitsbroodjes, naan of flatbread.

    Eet smakelijk!

Keywords: Feta, Honingtomaten®, Yoghurt, Citroensap, Olijfolie, Knoflook, Kruiden

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !