Eiersalade is één van de makkelijkste salades om zelf te maken. Daarnaast vind ik het zelfgemaakt veel lekkerder dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt. Ik val zelf altijd terug op dit recept en dat bevalt na jaren nog steeds heel goed! Inmiddels staat er ook een variant op deze site: eiersalade met krokant gebakken spekjes! Heerlijk voor de afwisseling, maar er gaat niets boven de klassieker.

Eiersalade

Ik heb regelmatig toastjes op tafel staan. Met verjaardagen, als we bezoek hebben, bij een borrel of op een filmavond. Het makkelijkst is dan natuurlijk om even naar de supermarkt te rijden en daar wat salades in te slaan. Toch is zelf maken voor mij bijna net zo snel. De dichtstbijzijnde supermarkt is maar 500 meter lopen. Binnen 6 minuten ben ik er. Maar voor ik de winkel door ben en weer in de keuken sta is een zelfgemaakte eiersalade al klaar. Echt, ik heb het getimed! 😉 Dat geldt overigens ook voor de andere salades als tonijnsalade of ham-prei salade. Die zijn net zo snel klaar.

Broodbeleg

Behalve dat zelfgemaakte eiersalade heerlijk is op toastjes, is het ook op brood heel erg lekker! Ik eet het graag op een versgebakken pistoletje met wat sla of rucola erbij. Het hele jaar door kan ik er van genieten. Het ontbreekt ook zeker niet op tafel bij een paasontbijt of paasbrunch. De basis van de salade bestaat natuurlijk uit ei, aangevuld met mayonaise en Griekse yoghurt. Als je de salade romiger wilt maken, vervang dan een deel van de Griekse yoghurt door mayonaise. Wil je de salade magerder? Dan kun je een deel van de mayonaise, of alles, vervangen door Griekse yoghurt.

Bewaren

Je kunt eiersalade prima van te voren maken. Als je het schaaltje met de salade goed afdekt en verse ingrediënten gebruikt, kun je het in de koelkast maximaal drie dagen bewaren. Kijk, ruik en proef wel even goed wanneer je de eiersalade op een later tijdstip eet. O, en zorg dat je eieren hardgekookt zijn, maar dat staat in het recept ook zo vermeld. De salade is niet geschikt om in te vriezen, maar dat maakt ook niet zoveel uit aangezien je in een handomdraai een nieuw schaaltje vol gemaakt hebt!

Dus waar wacht je nog op? Haal snel de ingrediënten in huis en geniet van deze heerlijke traktatie!

Eiersalade

Kooktijd 15 15 mins Totale tijd 15 minuten
Verse zelfgemaakte eiersalade met bieslook
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Leg de eieren in een steelpannetje en voeg zoveel water toe dat ze onder water liggen. Breng het water aan de kook en zet een kookwekker op 5 minuten. Als de eieren vijf minuten gekookt zijn, laat ze met koud water schrikken en even afkoelen.

  2. Pel de eieren en snijd ze in heel kleine stukjes en hak de bieslook fijn.

  3. Doe de stukjes ei in een schaaltje en voeg de mayonaise, Griekse yoghurt en currysaus toe. Roer het geheel goed door elkaar.

  4. Voeg de bieslook en paprikapoeder toe en roer nogmaals goed door.

    Eet smakelijk!

    Tip: Als je een wat pittiger eiersalade wilt maken, voeg dan wat chilipoeder of een paar druppels sriracha saus toe.

Keywords: Ei, Kruiden, Mayonaise, Yoghurt

Share it on your social network

Ga naar de inhoud