Eiersalade met spekjes is een heerlijk en makkelijk gerecht dat iedereen kan bekoren. Deze smaakvolle combinatie van romige eiersalade en knapperige spekjes is een feestje op je tafel tijdens een borrel, een verjaardag of gewoon zomaar. Of je nu op zoek bent naar een snel en eenvoudig recept voor een lunch, een lichte maaltijd of een feestelijke bijgerecht, deze eiersalade met spekjes zal zeker in de smaak vallen.

Eiersalade met spekjes

Wij hebben regelmatig toastjes op tafel staan. Met verjaardagen, als we bezoek hebben, bij een borrel of op een filmavond. Het makkelijkst is dan natuurlijk om even naar de supermarkt te rijden en daar wat salades in te slaan. Toch is het voor mij bijna net zo snel om zelf eiersalade met spekjes te maken. De dichtstbijzijnde supermarkt is ongeveer 500 meter lopen. Binnen een paar minuten ben ik er, maar voor ik de winkel door ben en weer in de keuken sta is een zelfgemaakte eiersalade al klaar. Echt, ik heb het getimed! Dit geldt ook voor andere salades voor op brood of toastjes, zoals ham-prei salade, garnalensalade, aspergesalade en tonijnsalade.

Eenvoudig te bereiden

Een van de voordelen van dit recept is de eenvoudige bereiding. Met slechts een paar makkelijk verkrijgbare ingrediënten en een minimale kooktijd, kun je in een mum van tijd een heerlijke eiersalade met spekjes op tafel toveren. Als je de eieren aan de kook hebt gebracht, kun je de rest van de salade vast mengen. In de tussentijd kun je ook de spekjes uitbakken. Dan is het daarna alleen nog een kwestie van de spekjes uit laten lekken op een keukenpapiertje en de eieren pellen en prakken. Als je zowel de spekjes als de eieren toevoegt aan de rest van de salade dan kun je gaan genieten!

Of je nu een informele lunch voor vrienden organiseert, een gezellig diner thuis hebt of een bijgerecht nodig hebt voor een feestje, eiersalade met spekjes past perfect bij elke gelegenheid. De veelzijdigheid van dit gerecht maakt het ideaal voor allerlei situaties, van informele bijeenkomsten tot formele diners.

Bewaren

Je kunt eiersalade met spekjes prima van te voren maken. Als je het schaaltje met de salade goed afdekt en verse ingrediënten gebruikt, kun je het in de koelkast maximaal drie dagen bewaren. Kijk, ruik en proef wel even goed wanneer je de eiersalade op een later tijdstip eet. O, en zorg dat je eieren hardgekookt zijn, maar dat staat in het recept ook zo vermeld. De salade is niet geschikt om in te vriezen, maar dat maakt ook niet zoveel uit aangezien je in een handomdraai een nieuw schaaltje vol gemaakt hebt!

Dus waar wacht je nog op? Haal snel de ingrediënten in huis en geniet van deze heerlijke traktatie!

Eiersalade met spekjes

Kooktijd 14 14 mins Totale tijd 14 minuten
Versgemaakte eiersalade met spekjes op een boterham met romaine sla
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Kook de eieren ongeveer 8 tot 10 minuten en laat ze schrikken onder koud water. 

  2. Bak in de tussentijd de spekjes uit in een droge koekenpan. Laat de uitgebakken spekjes even uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Meng de eieren met de overige ingrediënten en de uitgebakken spekjes. Breng op smaak met peper en zout en garneer eventueel met bieslook en wat spekjes.

    Eet smakelijk!

Keywords: Eieren, Spek, Mayonaise, Mosterd, Kruiden, Citroensap

Share it on your social network

Ga naar de inhoud