Custard toast, misschien heb je het op internet voorbij zien komen. Het is een enorme hit op TikTok en ook op Instagram heb ik het al een paar keer gezien. Het leek mij een heerlijk gerechtje. Het voordeel is dat ik de ingrediënten altijd wel in huis heb, dus ik kon meteen aan de slag. Ik dook de keuken in en 20 minuten en een brandwond op mijn arm later, had ik heerlijke custard toast gemaakt. De brandwond raad ik je overigens niet aan, dat was mijn eigen onhandigheid. 😉 De toast daarentegen vond ik wanzinnig lekker en zelfs Koen heeft er van genoten.

Custard toast

Wat is custard toast nou eigenlijk? Het is heel simpel gezegd een boterham met een supersnel custard-achtig mengsel en daarop vers fruit. De custard wordt niet gemaakt zoals je dat normaal zou doen (zie hier het recept) maar heel makkelijk en snel met ei en yoghurt. Ik heb daar zelf een klein beetje suiker en vanille-pasta aan toegevoegd.

Eerlijk gezegd was ik wat sceptisch, want hoe lekker wordt dat nou echt? Niet net zo lekker als zelfgemaakte custard, maar voor een heel makkelijk recept vond ik het zeker niet verkeerd. Koen had er in eerste instantie helemaal geen oren naar, tot hij het resultaat gezien had. Ook hij vond het uiteindelijk echt lekker. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Je kunt de custard toast ook in de airfryer maken, bak ze dan 6-8 minuten op 175 graden. Controleer tussendoor of de toast niet verbrandt. 😉

Tips

Voor je aan custard toast gaat beginnen heb ik nog wat tips voor je. Om ervoor te zorgen dat de custard niet van de boterhammen af loopt, druk je het brood binnen de korstjes plat. Dan wordt het wat compacter en je maakt een soort bakje. Ik heb geprobeerd dat bakje met een lepel te maken, maar dat werkte voor mij niet echt goed. Je voelt minder goed wat je doet en het oppervlak is kleiner dan je denkt. Daarom zou ik je aanraden dat gewoon met je handen te doen. Dat gaat makkelijk en je voelt wat je doet.

Zorg er daarnaast voor dat je brood hebt dat vrij dicht is van zichzelf. Heel luchtig brood, waarin grote bellen en luchtkamers zitten, is minder geschikt omdat de custard er doorheen loopt. Ook vond ik niet alle soorten yoghurt heel praktisch om custard toast mee te maken. Griekse yoghurt is wat dikker en steviger dan volle of magere yoghurt. Daardoor wordt de custard ook steviger en blijft het beter op de toast liggen. Natuurlijk trekt het wel iets in het brood, maar lang niet zoveel. De smaak en het fruit kun je lekker mee variëren, zo maak je de custard toast helemaal naar jouw smaak.

Custard toast (TikTok)

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Custard toast van TikTok. Volkoren boterhammen met een snelle custard van ei, yoghurt, suiker en vanille met vers fruit en poedersuiker. In 20 minuten klaar.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Neem twee volkoren boterhammen en druk het brood binnen de korstjes een beetje plat, zodat er een soort bakje ontstaat.

  3. Meng in een kommetje het ei met de Griekse yoghurt, suiker en vanille-pasta tot een glad en egaal mengsel. Verdeel het mengsel op de boterhammen. Omdat je het brood iets platgedrukt hebt, blijft het er goed op liggen.

  4. Bak de boterhammen 10 tot 12 minuten in de oven tot de custard gestold is. Is de custard nog niet gestold, leg de boterhammen nog een paar minuutjes terug in de oven. Verdeel wat vers fruit over de custard toast en bestrooi met poedersuiker.

    Eet smakelijk!

Keywords: Volkoren boterhammen, Ei, Yoghurt, Vanille, Suiker, Fruit, Poedersuiker

Share it on your social network

Ga naar de inhoud