Gemiddeld drie keer per week ontbijt ik met yoghurt en granola. Daarom was ik ook ontzettend blij toen ik voor de swiepswoepswap op Instagram werd gekoppeld aan het account dat hoort bij Christel van crunchygranola.nl . Het was heel erg leuk om tussen haar recepten te snuffelen, er één uit te kiezen en daar mijn eigen draai aan te geven. Ik koos voor het recept van de Speculaasgranola met mandarijn en chocolade. Ik verving wat ingrediënten, voegde er andere aan toe en zo kwam ik tot een heerlijk nieuw recept voor crunchy granola!

Crunchy granola

Er staan al meerdere recepten van granola op mijn website, mijn homemade granola en suikervrije granola. Ook kun je recepten vinden waarin ik granola gebruik als ingrediënt, bijvoorbeeld ontbijttrifle met ananas en een bananasplit. Ik hoef je dus niet uit te leggen dat granola hier standaard in flinke hoeveelheden in de keuken aanwezig is! Er staat standaard een pot van 800 gram binnen handbereik. Het liefst maak ik het zelf, omdat ik granola uit de winkel ietsje te zoet vind. Zoet is lekker, maar niet teveel wat mij betreft. Met deze crunchy granola sla ik een heel andere weg in omdat hier pindakaas, amandelpasta en zout in zit. Nou is pindakaas ook een enorme guilty pleasure in Nanda’s Keuken, dus ik kan van deze granola enorm snoepen. Heb je geen amandelpasta in huis en wil je deze niet alleen voor crunchy granola aanschaffen? Vervang het dan door wat extra pindakaas, van pindakaas krijg je nooit genoeg!

Bewaren

Omdat ik altijd een grote hoeveelheid granola maak vind ik het belangrijk dat het goed te bewaren is. Zelf doe ik deze crunchy granola in een grote glazen weckpot, ik bewaar het buiten de koelkast. Op deze manier blijft het echt twee weken lekker. Belangrijk is dat je granola luchtdicht bewaart, anders wordt het snel zacht en taai. Dat willen we natuurlijk niet.

Crunchy Granola

Kooktijd 120 minuten Totale tijd 2 uren
Crunchy granola met chocolade en pindakaas
Porties: 15 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 125 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 2. Hak de amandelen grof en meng deze met de havervlokken, boekweitgrutten, zout en speculaaskruiden door elkaar.

 3. Voeg de agavesiroop, pindakaas en amandelpasta toe en roer het geheel goed door elkaar.

 4. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het goed bij elkaar. Bak dit 30 minuten.

 5. Draai de temperatuur daarna terug tot 90 graden en bak de granola nogmaals 60 tot 75 minuten af.

 6. Zet de oven uit en laat de bakplaat hierin staan.

 7. Hak de chocolade in kleine stukjes en verdeel dit over de bakplaat met granola.

 8. Laat de granola afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.

 9. Als de granola is afgekoeld en de chocolade weer hard geworden is, haal je de gronola los met een spatel. Breek de granola in stukken en bewaar deze in een luchtdicht afgesloten trommel of pot, bijvoorbeeld een weckpot.

  Eet smakelijk!

Keywords: Granola, Muesli, Chocolade, Pindakaas

Share it on your social network

Ga naar de inhoud