Het is bijna Pasen. Ik hou er van om dan iets lekkers te bakken en uit te pakken met een heerlijke paasbrunch of paaslunch. Dit jaar wordt het een croissantkrans, gevuld met crème fraîche, zalm, roerei en geraspte kaas. In een half uurtje staat dit gerecht op je ontbijt- of brunchtafel en ik garandeer je dat ‘ie snel op is! Overigens is het ook een heerlijk ontbijt om voor Moederdag of Vaderdag te maken, of gewoon op een willekeurige dag omdat je er toevallig zin in hebt. 😉 Heb je na het maken van de croissantkrans nog croissantdeeg over? Maak er dan cruffins, koffiebroodjes of gevulde croissants mee!

Croissantkrans

Voor dit recept gebruik ik twee blikken croissantdeeg. Gewoon uit de supermarkt, makkelijk en snel. Je rolt het deeg uit, snijdt de driehoeken los en dan kun je ermee aan de slag. Let erop dat je van de stukken deeg een mooie cirkel maakt door de brede zijden te laten overlappen. Druk het deeg nog niet direct aan, dan kun je nog wat deeg verplaatsen als dat nodig mocht zijn. Om uiteindelijk een mooie strakke krans te maken vouw je de punten over de vulling heen en kun je de uiteinden wegstoppen onder de krans. Hiervoor gebruikte ik een mes dat niet scherp is, bijvoorbeeld een mes waarmee je boterhammen smeert of een botermes. Zo zorg je ervoor dat het deeg heel blijft en dat je krans mooi aansluit.

Roerei

De krans wordt onder andere gevuld met roerei. Iets wat ik zelf heerlijk vind! Ik heb er voor gekozen om het ei niet teveel te kruiden, zodat alle andere smaken uit de croissantkrans goed tot hun recht komen. Hoe je een roerei maakt is heel eenvoudig: verhit een beetje boter in een koekenpan. Schenk het eimengsel er in en laat even kort stollen. Roer dan met een spatel het ei vanaf de rand naar binnen, tot het ei licht gestold is. Zorg dat het nog romig is. In de oven gaart het ei nog wat verder, het zou zonde zijn als het te droog wordt. Ik hoop dat je heerlijk van de croissantkrans gaat genieten en wens je alvast fijne dagen!

Croissantkrans

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten Porties: 6 Beste seizoen: Lente

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los. Leg de driehoeken, met de punten naar buiten, in een cirkel op je bakplaat en zorg ervoor dat de brede zijden elkaar een stukje overlappen.

  3. Meng de crème fraîche met het grootste deel van de bieslook. Bewaar een beetje bieslook tot de croissantkrans klaar is. Verdeel de crème fraîche over het overlappende deel van het croissantdeeg.

  4. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en kluts 6 eieren met melk, peper en zout in een kommetje. Bak van de geklutste eieren een roerei dat net aan gaar is. Zet dit heel even apart zodat het iets kan afkoelen.

  5. Verdeel de plakjes gerookte zalm over de crème fraîche, schep het roerei over de zalm en strooi de geraspte kaas over het ei. Vouw vervolgens de plakjes croissantdeeg over de vulling naar het midden van de krans en stop de uiteinden eronder weg.

  6. Kluts het laatste ei en bestrijk hiermee de bovenkant van het croissantdeeg. Strooi er sesamzaad overheen en bak de croissantkrans in 15-17 minuten goudbruin en gaar. Strooi er voor het serveren nog wat fijngehakte bieslook overheen.

    Eet smakelijk!

Keywords: Croissantdeeg, Ei, Crème fraîche, Kaas, Zalm, Kruiden